iOS 15 biedt dé functionaliteit voor studenten die gewoon geen zin hebben

Smartphones Mark Hofman 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ik heb er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht en ben, ondanks dat ik niet meer op school zit, blij dat een student genaamd Yann Bernillie mijn ogen opent. De Live Text functionaliteit uit iOS 15 is namelijk op een hele andere manier te gebruiken dan ik zelf had bedacht.

Wanneer je klasgenoten namelijk fanatiek notities bijhouden van wat er precies in de les gezegd wordt, hoef je in principe zelf niet zoveel meer te doen. Met het camerasysteem van je iPhone heb je namelijk het werk van een ander zo gekopieerd.

iOS 15 ideaal voor luie studenten

Of je er veel van leert laten we even in het midden, maar geniaal is het wel. Studenten gebruiken namelijk massaal de nieuwe Live Text-functionaliteit van iOS 15 om af te kijken of het werk van andere studenten te jatten.

Dankzij de nieuwe feature is het mogelijk om tekst van een foto om te zetten in getypte tekst op je iPhone. Op die manier hoef je zelf dus niet meer als een gek notities bij te houden van datgeen wat de leraar zegt, maar kun je het gewoon kopieëren en plakken in je eigen app.

Nu is het natuurlijk mogelijk om het werk van andere mensen te jatten, maar je kunt het ook anders benaderen. Wanneer je zelf aantekeningen maakt is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om datgeen wat op het bord staat over te nemen. Maak simpelweg een foto, selecteer de tekst met Live Text en voila! iOS 15 is wat dat betreft echt je allerbeste vriend.

Nog meer functionaliteiten

Naast de nieuwe Live Text feature heeft iOS 15 natuurlijk nog meer te bieden. Zo komt er binnenkort een nieuwe versie van de software naar buiten, waarmee je toegang krijgt tot nog meer prettige toevoegingen voor je iPhone.

iOS 15.1: alle nieuwe features die de derde beta met zich meebrengt

Ben je benieuwd welke functionaliteiten dat precies zijn? Lees dan zeker even het artikel dat ik daar eerder deze week over schreef via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen