Met deze verborgen functies verandert Apple je iPhone met iOS 17.4

Smartphones Jeroen Kraak 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu kun je iOS 17.4 downloaden voor je iPhone. Het besturingssysteem krijgt een aantal heerlijke functies die je smartphone nog veel beter maken.

Er wordt veel over iOS 17.4 gesproken en dat is best logisch. Vanwege druk van de Europese Unie moet Apple App Store-concurrenten toelaten op de iPhone. iOS 17.4 is voor het eerst dat het ook echt gaat gebeuren.

Over die nieuwe App Store-concurrenten hebben we je al flink wat verteld. Nu is het tijd om andere zaken te benoemen, want ook op andere vlakken wordt je iPhone nog veel beter.

Nieuwe verbeteringen voor je iPhone dankzij iOS 17.4

Door de betaversie van iOS 17.4 weten we al wat we ongeveer kunnen verwachten. Het lijkt door de verbeterde functies een update die je zo snel mogelijk wil binnenhengelen.

De iPhone 15 krijgt betere batterijduur

Als je een iPhone 15 hebt, kun je door iOS 17.4 nog langer genieten van die smartphone. Door een update kan de smartphone ten minste 1000 complete laadcycli volbrengen voordat de batterijconditie daalt naar 80 procent. Voor oudere iPhones ligt dit getal op 500.

https://www.want.nl/iphone-app-store-concurrent-setapp/
De 15. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Het aantal keren dat je je iPhone hebt opgeladen, kun je straks ook zien in de Instellingen als je naar Batterij gaat.

Apple staat streaming toe in de App Store

Lange tijd probeerde Apple er alles aan te doen om game streaming-apps zoals Xbox Cloud Gaming tegen te houden. Via een omweg kon je gelukkig alsnog streamen naar je iPhone. Door iOS 17.4 wordt het echter veel makkelijker.

Apple staat de apps vanaf nu toe. Dat betekent dat Xbox Cloud Gaming en GeForce Now gewoon direct te downloaden zijn uit de App Store. Dit maakt je game-ervaring meteen een stuk beter.

Je iPhone is door iOS 17.4 nog beter beschermd tegen dieven en hackers

Met de komst van iOS 17.3 werd het al mogelijk om je iPhone beter te beschermen door middel van Bescherming voor Gestolen Apparaat die je vindt onder het kopje Face ID en toegangscode in de Instellingen. Je krijgt er nu een optie bij waardoor je altijd dubbele authenticatie kunt instellen.

Schakel deze populaire iPhone-functie uit om je batterij te sparen
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Daarnaast geeft Apple iOS 17.4 een nieuw versleutelingsprotocol voor iMessage mee. Hierdoor is de end-to-end versleuteling voor de berichten die je verzendt en ontvangt nog beter.

Siri vertaalt berichten voor je

Siri lijkt een nieuwe AI-functie te krijgen, die je wellicht kent van de Google Pixel 8 Pro of de Samsung Galaxy S24. Helaas wordt die echter niet zo uitgebreid als die van de concurrentie.

Hoewel het bij die twee merken je smartphone verandert in een tolk, houdt Siri het in iOS 17.4 alleen bij het vertalen van berichten. Ideaal als je dus flink wat internationale vrienden hebt die een taal spreken die jij niet goed genoeg onder de knie hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen