7 iOS 17-functies die Apple heeft afgekeken van Android

Apps Sabine Schults 10 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Er zijn veel verschillen tussen iPhone en Android, maar er zijn ook meer dan genoeg gelijkenissen. Het is dan ook duidelijk dat ze elkaar als inspiratiebron gebruiken. Deze 7 functies uit iOS 17 heeft Apple afgekeken van Android.

Android en iOS voor de iPhone gaan al heel wat jaartjes mee. De ene functionaliteit verscheen eerder bij het ene besturingssysteem en vice versa, maar het is geen geheim dat ze kenmerken van elkaar hebben afgekeken.

7 iOS 17-functies voor iPhone die zijn afgekeken van Android

Bij iOS 17 en Android 14 is dat niet anders. Tijdens de Apple keynote kwamen al een aantal voorbeelden naar voren die we komend najaar terug zien op de iPhone.

#1 Smart display al op Android

Een van de meest opvallende Android-functies die we terugzien in iOS 17 is de mogelijkheid om de iPhone in een stand-by-modus te zetten. Als je de iPhone horizontaal op een draadloos oplaadstation plaatst, tover je het toestel als het ware om tot een smart display. Je kunt onder meer je kalender, het weer, je smarthome en Siri inzien of bedienen. Dit lijkt veel op Google Home op Android.

#2 FaceTime Voicemail in iOS 17

In FaceTime voor je iPhone kun je met de komst van iOS 17 voortaan een bericht achterlaten als degene die je probeert te bereiken geen tijd heeft om op te nemen. Deze functie lijkt erg op wat Google Duo (de voorhanger van Google Meet) ooit kon, namelijk het achterlaten van een videoboodschap van 30 seconden.

#3 Live Voicemail op je iPhone

Apple brengt met iOS 17 ook een functie genaamd Live Voicemail naar de iPhone. Een inkomende oproep kan hierbij in real time worden getranscribeerd, waardoor je kunt beslissen of je wel of niet opneemt. Waar hebben we dat toch eerder gehoord? Jup! Google met zijn Call Screen-functie voor zijn Pixel-smartphones.

Live Voicemail iOS 17
(Afbeelding: Apple)

 

#4 Offline downloaden Kaarten zoals in Android

Het is eigenlijk best vreemd dat deze functie tot nu toe ontbrak in Apple Kaarten. In iOS 17 introduceert het bedrijf namelijk voor het eerst de mogelijkheid om kaarten in Apple Kaarten te downloaden voor offline gebruik. Dat is iets dat al járen mogelijk is in Google Maps.

#5 Autocorrectie ongedaan maken

Daarnaast is het voortaan mogelijk om een autocorrectie ongedaan te maken in iOS 17. Je hoeft enkel op het veranderde woord te tikken op je iPhone om weer terug te gaan naar het originele woord vóór de autocorrectie. Gboard voor Android heeft deze functie echter al een hele tijd. Wat ons betreft werd dit dus wel tijd. Thanks, Apple!

#6 Live Speech in iOS 17

Apple introduceert in iOS 17 een functie met de naam Live Speech. Hierdoor is het mogelijk tekst te typen die door FaceTime en telefoongesprekken voor je worden uitgesproken. Het is zelfs mogelijk om je stem te klonen (echter is dat vooralsnog alleen mogelijk in het Koreaans). Deze functie lijkt erg op de Bixby Text Calling-feature van Samsung die enkele maanden terug verscheen.

#7 Simpele user interface op de iPhone

Android beschikt al langere tijd over een easy mode waarbij de user interface zo simpel mogelijk wordt gemaakt. De functie is voornamelijk bedoeld voor ouderen, jonge kinderen en andere mensen die baat hebben bij een simplistische ervaring. Apple doet dit in iOS 17 na, met de komst van Assistive Access. De functie maakt onder meer app-icoontjes en teksten duidelijker zichtbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen