iOS 7.1 krijgt mogelijkheid tot verwijderen updatefiles

Apple rmens 15 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Enkele dagen geleden bracht Apple de derde betaversie van iOS 7.1 uit, deze viel vooral op door zijn uiterlijke veranderingen. Inmiddels blijkt nog een handige nieuwe functie zijn intrede gedaan te hebben. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om ongebruikte over the air updates te verwijderen.

Als een iOS 7-apparaat aan een lader hangt en met Wi-Fi verbonden is, gaat deze automatisch op zoek naar de laatste software-update en begint deze automatisch te downloaden. In de meeste gevallen zal dit als handig worden ervaren, toch zijn er ook gebruikers die niet (direct) willen updaten. Zij bleven met een updatefile van soms enkele gigabytes op hun iPhone zitten. 

Sinds iOS 7.1 beta 3 is het mogelijk om via het menu Instellingen > Algemeen > Gebruik deze ongebruikte updatefiles te verwijderen. De functie werd ontdekt door de Duitse site Macerfkopf en gaat zeer waarschijnlijk zijn weg vinden naar de definitieve versie van iOS 7.1 die over een aantal weken verwacht wordt.

iOS updates zien er in het overzicht uit als reguliere app.

Eerder dit jaar werd Apple aangeklaagd om de automatische downloads van updatebestanden. Mogelijk heeft het bedrijf uit Cupertino mede door deze aanklacht besloten de mogelijkheid tot het verwijderen van updatebestanden in te bouwen in de volgende versie van iOS 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen