Machtige app tovert je Android-smartphone om tot iPhone

Apps Dennis Mons 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Officieel gezien is het onmogelijk, maar een Android-app doet het toch. Je smartphone is met een simpele handomdraai om te toveren tot een iPhone. Maakt het de overstap van de één naar de ander makkelijker?

Het moge duidelijk zijn dat er vrijwel geen kans bestaat dat je iOS van de iPhone op een Android-toestel kunt laten draaien. Maar dankzij een app líjkt het in ieder geval wel zo.

Bouw je Android-smartphone om tot iPhone

Vooropgesteld: deze software is feitelijk een ‘skin’ die je Android-toestel op een iPhone laat lijken. Het heet Launcher iOS 16 (ze updaten alle iPhone OS’en sinds iOS 13), en geeft je behoorlijk de volledige iPhone-ervaring.

Het voordeel is dat mensen die recent van iPhone naar Android zijn overgestapt, zich niet vervreemd voelen. Los van het feit dat er ‘onder de motorkap’ nog altijd Googles software draait, voelt je smartphone nog bijzonder vertrouwd aan.

Android iOS
Zo gepiept! (Afbeelding: MacRumors)

De software kopieert dan ook het ontwerp en (een aantal) functionaliteiten van de iPhone. Denk hierbij aan het thuisscherm, het dock, de Force Touch-menu’s, jiggle mode, de app-bibliotheek, widgets en meer. Daarnaast vervangt het al je Android-icoontjes zoals Berichten, Notities en Camera. De Play Store van Google heeft zelfs een App Store-icoon.

Meer het één dan het ander

Ondanks de hele look & feel van Launcher iOS 16 blijft het dus een Android-beestje, en dat komt met vele voordelen. Functies die de iPhone niet (of nóg niet) heeft zijn gewoon toegankelijk. Zo kun je makkelijk een categorie voor je apps maken, de animatie van je thuisscherm aanpassen en de namen van apps veranderen.

Ook al ben ik over het algemeen een iPhone-gebruiker, ben ik altijd wel jaloers geweest op alle mogelijkheden die Android biedt als het gaat om customizen. Dus met deze app heb je feitelijk het beste van twee werelden. (Zonder meteen te duiken in jailbreaks voor iOS, maar dat terzijde.)

android iOS
Maak van je Android een iPhone (Afbeelding: Alamy Limited)

Ik ben zeker ook niet de enige, want als je even door de Google Play Store surft, zijn er talloze iOS launchers te vinden. Hebben deze mensen dan toch spijt van hun overstap naar Android?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen