Zoek net als Mark Rutte een nieuwe baan met 5 Android en iPhone-apps

Apps Mark Hofman 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Het vinden van een nieuwe baan is altijd spannend. Sterker nog: soms is het ook helemaal niet leuk om te moeten doen. Vraag dat maar aan Mark Rutte. Maar met behulp van een aantal handige apps voor Android en iPhone is het wel makkelijker te maken.

We helpen je bij WANT natuurlijk graag, ook al is het voor Mark Rutte. Maakt verder niet uit, want Mark gaat verder kijken. En dan kun je wat ons betreft een aantal apps zeker niet vergeten.

Beste vacature-apps voor iOS en Android

Anno 2022 zijn er talloze manieren om een nieuwe baan te vinden. Dankzij verschillende applicaties en websites is het mogelijk om in één oogopslag te zien wat de markt je te bieden heeft. Al is het natuurlijk wel handig dat je daar de juiste middelen voor gebruikt.

De volgende Android- en iOS-apps zijn wat ons betreft de moeite waard:

#1 Indeed voor Android en iPhone

Indeed is zonder twijfel een van de grootste spelers op het gebied van vacatures. Het beschikt over een gigantische databank vol met miljoenen vacatures. Wat dat betreft zit er in theorie dus altijd wel iets voor je bij. Al helemaal, omdat je niet gebonden bent aan je locatie. Je kunt dus zelf kiezen of je in Nederland wil blijven of liever het avontuur in het buitenland opzoekt.

Naast de vacatures is er bij Indeed ook meer informatie te vinden over de bedrijven zelf. Zo laten andere werknemers weten wat de werksfeer is en hoe het bedrijf te werk gaat. Zo weet je als werkzoekende dus exact waar je instapt.

Indeed iOS Android
Indeed (Afbeelding: Indeed)

Indeed is gratis te downloaden voor iOS en Android.

#2 Monsterboard ideaal voor Rutte?

Monsterboard is een prachtig alternatief voor een ieder die het werk bij Indeed niet gedaan krijgt. De applicatie voor Android en iOS is dusdanig goed, dat je vrij gemakkelijk kunt solliciteren. Je hoeft alleen maar een vacature te openen, bekijken en meldt je met één druk op de knop aan.

Dat heeft alles te maken met het feit dat jij je CV en motivatie direct kan uploaden. Deze zijn gaande weg overigens ook gewoon nog te bewerken. Net als je wensen overigens, want dat is een belangrijk onderdeel. Door een soort Tinder-achtige constructie krijg je snel banen aangeboden die uitstekend passen bij je zoekprofiel.

monsterboard iOS Android
Monster (Afbeelding: Monsterboard)

Monsterboard is gratis te downloaden voor iOS en Android.

#3 LinkedIn

LinkedIn is een prachtig platform voor iedereen die zijn zakelijke netwerk goed bij wil houden. Maar wist je dat het ook dé app kan zijn om je nieuwe baan te vinden? Dus Van der Sar opgelet: op basis van je opleiding, connecties, sterkste punten en interesses krijg je vacatures aangeboden.

Het mooiste van LinkedIn is dat jij jezelf ook aan kunt melden voor groepen. Hier worden regelmatig nieuwe vacatures gedeeld die ook buiten het platform vallen. Ideaal, als je het ons vraagt.

LinkedIn iOS Android
LinkedIn (Afbeelding: LinkedIn)

LinkedIn is gratis te downloaden voor iOS en Android.

#4 YoungCapital niet helemaal voor Rutte

YoungCapital is volledig gericht op de jonge carrièretijgers onder ons. Het maakt niet uit of je opzoek bent naar een baan naast je studie of gewoon lekker in de vakantie los wil gaan: het is er allemaal te vinden.

Naast de standaard vacatures is het mogelijk om ook een video van je zelf bij je profiel te stoppen of gebruik te maken van de Talent Scan. Zo weet je heel snel welke banen passen bij je wensen en weet je exact hoe jij je moet presenteren.

iOS Android YoungCapital
Voor de jonkies (Afbeelding: YoungCapital)

YoungCapital is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Meer handige Android en iOS-apps

Ben jij altijd opzoek naar de tofste apps voor Android en iOS? Dan zit je bij WANT helemaal goed. We struinen de Apple App Store en Google Play Store regelmatig af om onze lezers te helpen bij het vinden van verborgen pareltjes.

De Android-apps die ouders direct van hun smartphone moeten halen

Meer weten? Check dan deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen