De Android-apps die ouders direct van hun smartphone moeten halen

Apps Mark Hofman 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is als ouder anno 2022 ontzettend makkelijk om je kinderen in de gaten te houden. Met behulp van verschillende applicaties is het zelfs mogelijk om de locatie van je kind of kinderen te vinden op je Android-smartphone. Al moet je daar wel mee oppassen.

Uit onderzoek van Cybernews blijkt namelijk dat de applicaties niet alleen gebruikt kunnen worden voor je kinderen. Sommige populaire apps uit de Google Play Store proberen ook de gebruiker zelf nauwlettend in de gaten te houden. Tijd om die apps van je Android-smartphone te verwijderen, dus.

De prijs voor de locatie van je kinderen

Applicaties waarmee kinderen nauwlettend te volgen zijn lijken steeds interessanter voor Android-gebruikers. In de Google Play Store zijn populaire titels inmiddels al 85 miljoen of 50 miljoen keer gedownload. Het zijn echter precies deze apps die niet heel veel goeds in de zin hebben. Na onderzoek van Cybernews blijkt dat de gegevens makkelijk en snel gedeeld worden met kwaadwilligen. Je houdt je kind via deze weg dus goed in de gaten, maar iemand anders let in de tussentijd op wat jij doet.

Sommige van de populaire titels beschikken over een zwakke beveiliging of privacy-functionaliteiten. Andere linken snel naar websites die volzitten met malware en gaande weg meer kapot maken dan je lief is. Al met al zijn er Android-apps die je gewoon liever niet op je smartphone wil hebben. Daarom is het van belang dat je ze zo snel mogelijk verwijdert.

Android Apps
Hoeveel trackers in een app? (Afbeelding: Cybernews)

Welke Android-apps moet je verwijderen?

In het onderzoek komen een aantal grote namen naar boven die het spelletje niet geheel volgens de regels spelen. Mocht jij één van de onderstaande apps op je Android-smartphone hebben, kun je ze dus beter even in de prullenbak ketsen. Het gaat om de volgende namen:

  • Family GPS tracker KidsControl
  • Family Locator – GPS Tracker & Find Your Phone App
  • FamiSafe: Parental Control App
  • Find my Phone – Family GPS Locator by Familo
  • Find my kids: location tracker
  • My Family locator – GPS tracker
  • MMGuardian App For Child Phone
  • MMGuardian Parent App
  • Phone Tracker by Number
  • Pingo by Findmykids

Het is uiteindelijk natuurlijk je eigen keuze wat je met de informatie doet en hoe erg je het vindt om online gevolgd te worden. Toch raden we echt van harte aan om eens over een goed, en vooral veilig, alternatief na te denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen