Is dit nucleair aangedreven Sky Hotel de droomvakantie van de toekomst?

Elektrische auto's Thomas Aalderink 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor de toekomst van de aarde is het beter als we allemaal wat minder gaan vliegen. Blijkbaar heeft niet iedereen deze boodschap ontvangen, want sommigen dromen er namelijk van om een vliegtuig met een cruiseschip te combineren. Maak kennis met Sky Hotel.

Het gaat nog om een concept en de kans dat dit ding ooit de lucht in gaat is waarschijnlijk nihil. Toch willen we het Sky Hotel met je delen, want het is stiekem toch wel ontzettend gaaf.

Een vliegend cruiseschip

Sky Hotel is als het ware een cruiseschip, maar dan in vliegtuig vorm. Het enorme gevaarte heeft alles wat je maar kan wensen. Van een winkelcentrum en sportschool tot zwembaden, restaurant en recreatieplekken. Dit vliegtuig is dus veel meer dan een vliegend hotel. Het is eigenlijk een vakantiepark dat kan vliegen.

Dit betekent dus ook dat je bij alles wat je doet een geweldig uitzicht hebt. Daar maakt het Sky Hotel optimaal gebruik van. Zo is een groot deel van het dak van glas en is de achtervleugel een observatiedek waar je optimaal kan genieten van het ongekende uitzicht.

Nucleair aangedreven Sky Hotel

In dit concept is er rekening mee gehouden dat er 5.000 gasten mee kunnen. Zij slapen uiteraard niet in krappe stoelen, maar hebben complete hotelkamers tot hun beschikking. Ze zeggen wel eens dat de reis belangrijker is dan de bestemming, maar bij Sky Hotel is dat ook echt het geval.

Jetpack-ontwerper onthult indrukwekkende vliegende motor

Prachtig allemaal, maar hoe ga je zo’n enorm ding in de lucht houden? Als je dit met kerosine motoren gaat proberen, kun je onze klimaatdoelen net zo goed meteen in de prullenbak gooien. Gelukkig is daar over nagedacht. Sky Hotel maakt namelijk gebruik van twintig elektrische motoren die worden aangedreven door een kleine nucleaire reactor.

Met je hoofd in de wolken

Of dit veilig is en of het überhaupt technisch mogelijk is, is zeer de vraag. We durven er dus wel geld op te zetten dat Sky Hotel er nooit gaat komen. Maar dromen kan altijd toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen