Deze elektrische step moet Tesla en VanMoof combineren

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wellicht zie je jezelf niet op een elektrische step rijden, maar misschien verandert het na deze van Bo Mobility. Het wil Tesla en VanMoof combineren.

Bij een elektrische auto denk je meteen aan een Tesla en bij een fiets kom je al snel bij VanMoof terecht. De twee bedrijven maken futuristische modellen die een standaard zetten voor andere makers in de markt. Bo Mobility wil dat maar al te graan voor de elektrische step. Zij hebben nu een model ontwikkelt dat is ontworpen door ex-Formule 1 engineers.

Tesla en VanMoof achterna

“Tesla en VanMoof zorgden voor een grote vraag naar elektrische auto’s en fietsen. Ze maakten ze veiliger, functioneler, maar vooral sociaal aanvaardbaar,” zei Oscar Morgan, CEO van Bo Moliltiy tijdens een evenement voor elektrische steppen. Door die namen legt hij de lat voor het kersverse merk meteen hoog en de grote vraag is dan ook of zijn bedrijf dat ook kan waarmaken.

Om de elektrische step te bouwen heeft Bo Mobility flink wat expertise binnengehaald. Zo is personeel afkomstig van het Williams Formule 1-team, en Jaguar-Landrover.

De elektrische step heeft een vrij minimalistisch ontwerp en lijkt op het eerste stuk uit een deel te bestaan. Daarnaast wil Bo Mobility ook dat het voertuig praktisch is. Zo is het mogelijk om 25 kilo aan bagage vast te zetten. Zo moet het dus mogelijk zijn om met de step boodschappen te doen.

Dit heeft de elektrische step te bieden

Je kunt er alleen niet zover mee als een VanMoof, want in totaal is de accuradius. Dat hoeft geen probleem te zijn aangezien je de step waarschijnlijk vooral in de stad gebruikt. Met de snelheid zit het wel snor. Op de step kun je zo’n 56 kilometer per uur halen. Ben je uitgereden? Dan duurt het zo’n 3 uur om ‘m volledig op te laden.

De eerste modellen moeten vanaf juni 2023 worden geleverd. Of dat ook in Nederland zo zal zijn, is nog maar de vraag. Er wordt nog alleen een prijs genoemd in Britse ponden. Daar kost het voertuig je 1.995 pond, oftewel 2.326 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen