iPad 2 nog steeds populairste tablet

Apple rmens 28 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Ondanks dat de iPad 2 inmiddels meer dan drie jaar oud is, blijft de iPad die Apple in 2011 introduceerde de populairste tablet. Ook als naar de verschillende iPad-modellen gekeken wordt, staat de tweede generatie iPad nog steeds op eenzame hoogte.

Dit blijkt uit data van Mixpanel over het gebruik van tablets en het gebruik van de verschillende iPad-modellen. De afgelopen 12 maanden was de iPad 2 met een marktaandeel van 27 procent de populairste tablet. Van de verschillende iPad-modellen wordt de tweede generatie iPad ook het meest gebruikt, al is de iPad Mini aan een inhaalslag bezig.

Marktaandeel tablets. iPad 2.
Marktaandeel tablets (31 oktober 2013 – 27 juni 2014 – Bron: Mixpanel)

Sinds de introductie van de iPad Air in oktober 2013, heeft de nieuwe tablet een beperkt marktaandeel veroverd. Veel oude tablets worden nog volop gebruikt. Dit beeld is ook te zien in de gebruikscijfers van de verschillende iPad-modellen, daar wordt de iPad 2 op de hielen gezeten door de iPad mini.

Gebruik iPad-modellen (31 oktober 2013 – 27 juni 2014 – Bron: Mixpanel) [Klik voor groter]Na de presentatie van de iPad Air en iPad mini 2 voorspelde Tim Cook een kerst vol iPads onder de boom. Dit is terug te zien in de gebruikscijfers van de verschillende iPad-modellen. Door de prijsverlaging wist de iPad mini zonder Retina Display de grootste groei door te maken, terwijl de groei van de iPad mini 2 en iPad Air veel beperkter is.

Trage markt
Waar nieuwe iPhones doorgaans binnen no-time een aanzienlijk marktaandeel veroveren, gaat dit bij iPads een stuk trager. Een van de oorzaken is dat tablets vaak zonder abonnement worden aangeschaft, hierdoor is minder noodzaak of verleiding om iedere twee jaar te upgraden naar het laatste model.

De groei van de goedkope iPad mini zonder Retina Display laat zien dat prijs een belangrijk argument is bij het kopen van een tablet. Zelfs als daar een minder scherp scherm tegenover staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen