Hoeveel die iPad-killer van OnePlus je in Nederland gaat kosten

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 25 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Begin februari kondigde OnePlus iets opvallends aan: een heuse iPad-killer. Misschien een beetje overdreven, maar het bedrijf komt met zijn eerste Android-tablet ooit. Wat hij kan wisten we al een beetje, hoeveel hij gaat kosten was een geheim. Tot nu.

In een persbericht maakt het Chinese bedrijf bekend hoeveel zijn nieuwe tablet, de OnePlus Pad, je precies gaat kosten. Een mooi moment om eens te kijken hoe de tablet zich staande houdt tegenover grootmachten als de iPad.

De iPad-killer van OnePlus

Tijdens een evenement in India, begin vorige maand, kondigde OnePlus zijn eerste tablet aan. De OnePlus Pad, zoals het apparaat heet, lijkt een iPad-killer te worden. Grootspraak misschien, maar op het eerste oog daagt de Android-tablet het werk van Apple uitstekend uit.

De voorkant is voorzien van een 11.6-inch-beeldscherm met een verversingssnelheid van 144Hz. Dolby Vision-ondersteuning maakt het af. Onder de motorkap staat er een krachtige Dimensity 9000-processor klaar om te knallen die bijgestaan wordt door 12GB aan werkgeheugen.

Tja, en dan die batterij. Het absolute kroonjuweeltje van de OnePlus Pad is de 9510mAh batterij die ervoor zorgt dat hij een maand op standby kan blijven draaien. Waarom je dat zou willen weten we niet, maar het is geen geheim dat het de iPad op die manier uit kan dagen.

OnePlus liet in februari weten dat de tablet zich voornamelijk kan onderscheiden door het geluid. Zo zou het in staat zijn om zichzelf te oriënteren en op basis daarvan het geluid aan te passen. Het weet dus wanneer je beweegt en speelt met de speakers om je het juiste geluid te geven.

OnePlus Pad, ipad
Tablet (Afbeelding: OnePlus)

Hoeveel mag de iPad-killer kosten?

Het was heel even de vraag of we de iPad-concurrent hier in Nederland konden verwachten. Gelukkig werd al snel duidelijk dat dit het geval zou zijn en weten we sinds vandaag zelfs hoeveel de tablet ons precies gaat kosten.

Vanaf 28 april 2023 is de OnePlus Pad te bestellen in Nederland. Dat kan in de kleur Halo Green met 8GB aan werkgeheugen. Deze samentelling zal je 499 euro gaan kosten. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor meer werkgeheugen te kiezen. Hoeveel dat je precies kost is nog niet bekend.

OnePlus komt met verschillende accessoires

Naast de bekendmaking van de prijs voor de iPad-concurrent zelf maakt OnePlus ook bekend welke accessoires we kunnen verwachten.

Uiteraard is de Android-tablet te voorzien van een handig hoesje. Deze komt in de vorm van de OnePlus Folio Case die je 59 euro kost. Meer behoefte aan een toetsenbord? Dan kies je voor het Magnetic Keyboard voor de prijs van 149 euro.

OnePlus komt ook met een handige stylus voor de iPad-concurrent. De OnePlus Stylo, zoals het pennetje zal heten, is verkrijgbaar voor 99 euro.

Google zuipt batterij op Android, maar zo is dat makkelijk op te lossen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen