OnePlus stunt met zijn eerste tablet: zweetdruppels bij Apple en Google?

Tech Dennis Mons 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Tijdens een evenement in Delhi, India toonde OnePlus niet alleen zijn gloednieuwe Android-telefoon en Buds Pro 2-oordopjes, maar ook de OnePlus Pad. Het is de eerste tablet van het Chinese bedrijf.

De tablet is an sich niet een grote verrassing. Er dook de afgelopen tijd al informatie op over de specs en werden er renders gelekt. Een van de dingen die meteen opviel is de grote camera aan de achterkant. Deze zit namelijk in het midden van de tablet.

De OnePlus Pad heeft indrukwekkende specs en uiterlijk

De voorkant is vergelijkbaar met veel andere tablets die concurrenten aanbieden. Het heeft een 11,6 inch-scherm met verversingssnelheid van 144 Hz. Daarnaast ondersteunt het ook Dolby Vision.

De tablet heeft onder de motorkap de Dimensity 9000-processor. Deze chipset heeft een kloksnelheid van 3,05 GHz. De OnePlus Pad wordt geleverd met tot 12GB RAM-geheugen.

Een van de indrukwekkende aspecten van de tablet is een forse batterij van 9510mAh. Daardoor kan het apparaat volgens het bedrijf een maand lang op stand-by. Waarom je dat zou willen, is ons een raadsel, maar het kán dus wel.

Mocht je zonder stroom komen te zitten, dan is de tablet in ruim een uur weer opgeladen dankzij de 67W SUPERVOOC-oplader.

OnePlus Pad, ipad
Tablet (Afbeelding: OnePlus)

Ook geluid is geen ondergeschoven kindje

OnePlus gaat er prat op dat ze zich qua geluid kunnen meten met andere grote merken. En dat laten ze ook wel horen met het geluid van de Oneplus 11 en dat van de uitstekende OnePlus Buds Pro 2 (check hier onze review). Dat mag je van de OnePlus Pad ook wel verwachten.

Hij is zelfs in staat om zichzelf te oriënteren en op basis daarvan het geluid aan te passen. Daarnaast weet het zelfs wanneer het beweegt en schakelt dan tussen de linker- en rechterspeaker.

Schaf je de OnePlus Pad aan krijg je daar wel een OnePlus Stylo en het OnePlus Magnetic Keyboard bij (Apple, anyone?).

Dat aanschaffen kan nog wel even op zich laten wachten. Informatie over een release in de Benelux en een eventuele prijs zijn nog niet bekend. Meer informatie over de specs en features vind je op de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen