OnePlus Buds Pro 2 getest: absoluut meesterlijk voor relatief weinig geld

Tech reviews Dennis Mons 7 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

OnePlus is wellicht niet het meest voor de hand liggende merk om oordopjes van te kopen. Toch heeft het vriend en vijand verrast met de Buds Pro. Weet het bedrijf dat weer te doen met de OnePlus Buds Pro 2? WANT-redacteur Dennis Mons heeft het antwoord.

Van alle redactieleden mag ik toch wel enigszins als grootste audiofiel gezien worden. En neen, ik heb mijn huis niet vol staan met absurd dure versterkers en boxen met gouden kabels, maar ik kan zeker goed geluid voor een mooie prijs enorm waarderen, maar ben daar wel kritisch over.

OnePlus Buds Pro 2 mooier dan de OnePlus Buds Pro?

Wat direct opvalt aan de tweede editie van de Buds Pro is het strakke design. Ze wijken amper af van de eerste editie, maar wat mij bekoort is dat zowel de dopjes als het doosje een matte afwerking hebben. De eerste buds hadden steeltjes die nog meer glimmen dan deze en dat was mij wat te blits.

Het doosje is verder vrij klein en plat, hoewel die van de Apple AirPods Pro 2 wel kleiner is. Toch passen de Buds prima in het zogenoemde horlogezakje van je spijkerbroek. Verder voelt het doosje robuust aan, net als het scharnier. Hetzelfde geldt ook voor de dopjes zelf.

De batterijduur van de OnePlus Buds Pro 2 is ook sterk verbeterd. De eerste versie ging tot vijf uur mee, maar dat is nu opgeschroefd tot negen uur (zonder ANC). Gebruik je het doosje om op te laden, dan haal je er 38 uur uit (ook zonder noise cancelling).

Extra dopjes zou fijn zijn

Een van de eerste kleine nadelen waar ik op stuitte was het feit dat er geen extra rubber dopjes bijzaten. De standaard maat was mij namelijk te groot. Niet lastig op te lossen door er dopjes van andere in-ears op te zetten, maar als je die niet hebt dan moet je die ergens opsnorren. Handige tip: voor zo’n 7 euro vind je deze bij Bol.com, maar de kans bestaat dat je voor nog minder goedkope in-ears bij bijvoorbeeld Action kunt scoren waar wel meerdere maten bij zitten.

OnePlus, OnePlus Buds Pro 2, Audio, Earbuds, Review
Elf en de rest gaat… (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Passen ze wel goed, dan zitten ze overigens voortreffelijk. Je hebt nooit het gevoel dat ze uit je oren vallen en ze gaan zelfs bij langdurig dragen niet irriteren. Daarnaast sluiten ze ook goed af, en als je dat combineert met ANC (active noise cancelling) dan verdring je behoorlijk wat geluid van de buitenwereld. OnePlus stelt zelfs dat de oordoppen hinderlijk geluid tot 45dB behoorlijk de kop in weet te drukken.

Ongelofelijk veel ruimte voor de prijs

Het belangrijkste aspect van de Buds Pro 2 is natuurlijk het geluid, en daar valt echt serieus héél weinig over te klagen. Dankzij de samenwerking met het Deense Dynaudio (wat ook met Oppo samenwerkt) is het geluid formidabel.

Dankzij Bluetooth 5.2, de ondersteuning van de LHDC 5.0 krijg je een zeer helder en gebalanceerd geluid met veel midden en hoog. Wil je echt even weten wat de oordoppen kunnen: zet dan de equalizer in de HeyMelody-app even het geluid op krachtig en gooi wat aan met een flinke beat, want de bas is absoluut indrukwekkend.

Al eerder gaf ik aan dat het geluid zeer ruimtelijk is, want dat komt ook door het feit dat je van Spatial Audio gebruik kunt maken door dat in te schakelen in de app (HeyMelody). Hierdoor voelt het bij live muziek soms alsof je in het publiek staat. Het is vergelijkbaar met het effect van Apple. Zelf ben ik niet enorm fan, maar kan me goed voorstellen dat anderen dat wel zijn.

OnePlus, OnePlus Buds Pro 2, Audio, Earbuds, Review
Buds (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Sowieso zijn er veel opties te vinden in de instellingen op de app. Niet alleen vind je daar presets terug, ook zijn er custom presets te maken. Wil je het geluid nog beter hebben en specifiek afgestemd op je oren, dan kies je voor de optie Gouden Geluid. De oordopjes scannen dan je gehoorgang en testen hoe gevoelig je gehoor an sich is en daarom zorgen zo voor het beste geluid per oor.

Hier kun je overigens ook schakelen tussen de verschillende ruisonderdrukkingstanden. Deze variëren van Max tot Mild en er is zelfs een Slim-optie waardoor je oordopjes het omgevingsgeluid gebruiken om de hoeveelheid onderdrukking in te schatten.

Wat betreft bellen met deze oordopjes: verwacht geen schokkende resultaten. Ze klinken helder genoeg, net als veel andere headsets in dit segment. Ook is er prima mee te gamen, maar je kan ze zeker niet gebruiken voor streams op Twitch.

Zijn deze OnePlus Buds Pro 2 dan perfect?

Niets dan lof dus over deze best betaalbare premium in-ear dopjes van OnePlus. Echt niets dan lof? Neen. Zelf vind ik ze een tikkie te duur. Ze meten zich absoluut met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Buds2 Pro, maar die zijn 20 euro goedkoper. Aan de andere kant is de adviesprijs van de Huawei FreeBuds 2 199,99 euro.

Daarnaast is het een tikkie irritant dat je veel via touch control op de steeltjes kunt bedienen, behalve het volume. In mijn geval geen drama omdat ik het dan bedien op mijn Apple Watch, maar voor anderen betekent het dat ze steeds hun toestel uit hun zak moeten halen.

Verbindingen
Bluetooth 5.2
NFC Ja
Batterij
Duur enkele lading 9 uur
Batterij met doosje 38 uur
Opladen Draadloos/kabel
Type en uiterlijk
Type in-ear
Klankkast Gesloten
Eigenschappen/bediening
Noise cancelling Ja
Spraak commando’s Ja
Assistent Google Assistant
Touch-bediening Ja
Belfunctie Ja
IP-classicficatie IP55
Spatwaterdicht Ja
Waterdicht Ja
Stofdicht Ja

Hoe dan ook zijn deze Buds Pro 2 absolute aanraders. En als je van wat meer ‘oempf’ houdt, beter dan concurrentie in hetzelfde segment.

Check ook onze video over de Samsung Galaxy S23 Ultra die vorige week uitkwam.

OnePlus Buds Pro 2

OnePlus

8 Score

Pluspunten

  • Fantastisch geluid met veel bas
  • Multi device connecty
  • Veel opties in de app
  • Licht en comfortabel
  • Strak design

Minpunten

  • Tikkie prijzig
  • Slechts één maat rubber dopjes
  • Geen volumeregeling op de Buds zelf

De OnePlus Buds Pro 2 zijn uitstekende oordoppen voor relatief weinig geld. Ze klinken fantastisch en in de app zijn veel instellingen aan te passen. Ze gaan redelijk lang mee en de noise cancelling is bijzonder indrukwekkend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen