Huawei FreeBuds Pro 2: 6 redenen om ze (niet) te kopen

Audio Jeroen Kraak 2 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Huawei komt nu met nieuwe premium oortjes: de FreeBuds Pro 2. Wij mochten ze alvast uitproberen en delen met jou onze bevindingen.

Elk elektronicamerk heeft tegenwoordig wel haar eigen oordopjes. Of het nu Samsung is met haar Galaxy Buds, of Apple met de AirPods. Ook Huawei heeft al verschillende oortjes op de markt. Nu komt het met de FreeBuds Pro 2. Wij geven jou vijf redenen om de oortjes wel of niet te kopen.

De  Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei is geen vreemde in het maken van oortjes. Het bedrijf heeft er al heel wat geproduceerd. Met de Huawei FreeBuds hoopt het een nieuwe standaard neer te zetten. Maar lukt dat ook?

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit is misschien wel de belangrijkste reden om oortjes aan te schaffen. Bij de Huawei FreeBuds Pro 2 zit dat wel goed. In de binnenkant van de Huawei FreeBuds Pro 2 zit zowel een Dynamic Driver als een Planar Diaphragm. Deze werken samen om zowel hoge als lage frequenties te kunnen af te spelen Voor de beste geluidservaring werkt Huawei ook samen met het Franse audiobedrijf Devialet. Deze hebben de oortjes getuned zodat het geluid natuurlijk overeenkomt.

Bij het luisteren naar muziek valt meteen op hoe zuiver het allemaal klinkt. Je hoort echt de verschillende lagen in liedje, waardoor bijvoorbeeld details van bepaalde instrumenten prima zijn te horen.

Tijdens het sporten kan het wel eens voorkomen dat je oortje net wat verschuift, waardoor de geluidskwaliteit minder kan worden. Bij de FreeBuds Pro 2 is dat niet het geval. De microfoon in de oortjes meet hoe de muziek terugkomt, waardoor het geluid wat wordt aangepast, zodat je nog steeds de beste ervaring hebt.

Huawei Freebuds Pro 2
Op de case. 9afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Active Noise Cancelling

Een premium earbud is natuurlijk niet compleet zonder active noise cancelling (ANC). Natuurlijk zit deze ook op de Huawei Buds Pro en daarop werkt deze uitstekend. Als je deze aanzet kun je kiezen tussen verschillende profielen waardoor je deze makkelijk aan de omgeving aanpast. Dat lukt door de drie microfoons die zich in het oortje bevinden. Ook is er een speciale spraakmodus, waardoor je iemand prima kunt horen als deze iets te melden heeft. Zo weet je ondanks de ruisonderdrukking prima wat er in de omgeving zich afspeelt.

Huawei AI Life App

Om de FreeBuds Pro naar eigen wensen af te stellen, heb je de Huawei AI Life App nodig. Deze is zowel te vinden in de App Store als Google Play. In de app kun je instellen welke ruisbeheersing je wil, de kwaliteit van het geluid aanpassen of zelf een luisterprofiel maken. Het is zelfs mogelijk om te testen welke pasvorm voor jou het beste is. De app is erg handig en gebruiksvriendelijk. Helaas is er geen versie voor de PC. Hierdoor kun je dus geen aanpassingen doen als je de oortjes wil gebruiken als je op een laptop aan het werk bent.

Deze 4 gloednieuwe JBL-oortjes kun je binnenkort verwachten

Verbinden

Bij het draadloos verbinden tussen een apparaat en de oortjes gaat het soms nog wel eens mis. Zo komt het regelmatig voor dat je apparaat de oortjes niet kan vinden. Soms lijkt dan weer de verbinding zoek tussen de Huawei AI Life App zoek te zijn, terwijl de connectie met de telefoon er wel is. Aangezien dit vooral een softwareprobleem lijkt, gaan we er vanuit dat het Chinese merk dit snel oplost.

Hoewel de earbuds gemaakt zijn door Huawei, werken ze ook prima samen met de iPhone. Zo kun je over de oortjes vegen om het geluid harder of zachter te zetten, knijp je erin om de anc te gebruiken en kun je door middel van tikjes bijvoorbeeld een volgend nummer af spelen. Via de AI Life App is het mogelijk om deze instellingen te wijzigen in wat jij het fijnst vindt.

Huawei Freebuds Pro 2
De oortjes hebben natuurlijk ANC. 9afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Batterij

De batterijduur van de oortjes is niet echt bijzonder te noemen. Zo komen we met ANC aan en hoge kwaliteitsaanstellingen net aan de vier uur. Natuurlijk neemt deze toe als je de ANC uitschakelt, dan komt deze uit op 6,5 uur. De case is goed voor een maximale capaciteit van 30 uur, of 18 uur met ANC.

Prijs

De Huawei FreeBuds Pro 2 kosten 199,99 euro. Dat is natuurlijk aan de hoge kant voor oortjes. Daarmee zijn ze bijvoorbeeld duurder dan AirPods 3 en iets goedkoper dan de AirPods Pro. Het is natuurlijk een prijs die je wellicht niet zo snel bij Huawei verwacht, maar toch is deze wel te billijken. De earbuds vallen namelijk in het premiumsegment en daar betaal je dan ook voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen