Gek op actie? Deze 5 Android-games zijn echt iets voor jou!

Games Sam Dille 2 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

De Google Play Store zit vol geweldige actiespellen. Dat is natuurlijk positief, maar wel lastig om helemaal door te spitten. Gelukkig heeft WANT het werk al voor je gedaan. We hebben een lijst gemaakt met actiespellen voor Android die je echt eens moet proberen.

Het aanbod Android-apps is enorm, maar lang niet alle apps zijn van goede kwaliteit. Om dit tegen te gaan verdwenen een groot deel van de apps en games uit de Google Play Store. Wat overblijft zijn hoogwaardige applicaties en spellen. De meeste actiegames zijn dus prima te gebruiken op verschillende modellen.

De leukste actiespellen voor Android-gebruikers

Dankzij de nieuwste technieken zijn actiespellen steeds realistischer geworden. Tegenwoordig is dit echter helemaal geen must meer. De leukste Android-games uit dit rijtje hebben hun nostalgische sfeer omarmt en zijn dicht bij hun klassieke interface gebleven. Dit maakt de spellen extra leuk om te spelen.

1. ICEY

In de kern is ICEY een 2D side-scrolling actiegame waarin je speelt als een mysterieuze krijger die deels mens en deels robot is. De dame lijkt onschuldig, maar is een echte strijder. De Android-game speelt vlekkeloos, met strakke besturing. Je kunt nieuwe vaardigheden ontgrendelen en upgraden naarmate je verder komt in het spel. Als dit alles was wat ICEY te bieden had zou het nog steeds een plek op deze lijst krijgen. Maar dat is nog maar het begin. Het spel heeft ook een verrassende verhaallijn, die je meer vertelt over de relatie tussen de verteller en de hoofdrolspeler. Elk level kom je meer te weten, waardoor het spel spannend blijft. Het is een unieke game-ervaring, zeker voor smartphones.

Download ICEY hier

2. Ninja Chowdown

Als je actiegames speelt voor het geweld, kun je het beste eentje kiezen die je rechtstreeks in de strijd gooit. Ninja Chowdown doet dit ongelooflijk goed door een absurd concept. De chicste donut van je Doughjo is gestolen door rivaliserende restauranthouders. Aan jou de taak om hem terug te kapen. Ninja Chowdown is in de kern een endless runner en beschikt over een eenvoudige aanraakbediening. De uitdagende levels stellen je reactievermogen flink op de proef. De verhaalmodus van de Android-game bevat verschillende themaniveaus en eindbazen, terwijl je eindelooos rondschiet.

Download Ninja Chowdown hier

3. Pascal’s Wager for Android

Pascal’s Wager is een interessante game. Liefhebbers noemen het spel ‘de Dark Souls voor Android’. Het is namelijk een actie-RPG met verschillende Souls-achtige kenmerken. Het spel speelt zich af in een mysterieuze, middeleeuwse setting. De gevechten zijn moeilijk en vijanden respawnen wanneer je stopt bij een checkpoint. Waar het spel zich in onderscheidt zijn de speelbare personages. Je kunt personages kiezen en op elk moment wisselen tussen de personages die je hebt ontgrendeld. Deze game speelt het best met een controller, omdat je regelmatig onnodig dood zal gaan als je de touchscreen-bediening gebruikt. Neem dat maar van ons aan.

Download Pascal’s Wager hier

4. Penarium

Penarium is een spijkerharde platformgame gemaakt door Team17, die je waarschijnlijk het beste kent van de Worms-franchise. Terwijl Worms een langzaam strategiespel was, bevindt Penarium zich aan de andere kant van het spectrum met snelle actie. De Android-game vertelt het verhaal van Willy, een boerenjongen die altijd al naar avontuur heeft verlangd. Op een dag rolt er een circusshow de stad in en Willy besluit weg te lopen voor een beetje plezier. Helaas is dit geen gewoon circus: het is Penarium, een sadistische circusgemeenschap. Je helpt Willy om zonder kleerscheuren terug naar huis te keren. Het spel heeft een vrij donker onderwerp, maar behoudt een luchtige toon.

Download Penarium hier

5. Witcheye

Witcheye is een prachtige retro-achtige game die eruitziet en klinkt alsof het uit de jaren 90 is gerukt. Het spel is een bijna perfecte Android-platformer met een uitstekende aanraakbediening. Je speelt als een heks die zichzelf transformeert in een stuiterende oogbol terwijl ze op zoek gaat naar haar gestolen magische ingrediënten. Er zijn meer dan 50 levels om van te genieten. Elk met verbazingwekkende graphics en heerlijke muziek. Er is genoeg leuks om te ontgrendelen. Bijvoorbeeld een hard modus die de hele game volledig vernieuwt voor een extra uitdaging. Er zijn zelfs speedrunning-tools beschikbaar.

Download Witcheye hier

Gek op puzzelen? Deze vijf Android-games zijn het proberen waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen