‘iPad mini krijgt een eigen event(je)’

Apple Koen van Tongeren 24 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

De volgende generatie iPhone, de kleine iPad, een media event op 12 september. Het zijn allemaal geruchten die in de afgelopen weken aan elkaar gekoppeld zijn, maar misschien is dat niet terecht. Een heus Apple-orakel heeft op cryptische wijze gesuggereerd dat enkel de iPhone op 12 september in de spotlight zal staan. De iPad mini volgt een maandje later.

Het begon met een blogpost van Daring Fireball’s John Gruber waarin hij suggereerde dat het logischer zou zijn als Apple zich op het aanstaande evenement focust op de iPhone en iOS 6. In oktober zou het bedrijf dan een iPod/iPad-event houden waar de nieuwe iPad mini onthuld zou worden. Jim Dalrymple, die wordt gezien als een expert met goede connecties bij Apple, heeft hierop gereageerd met de opmerking dat Gruber een ‘smart guy’ is.

Nu zou zo’n opmerking doorgaans weinig opzien baren. Dalrymple staat er echter om bekend dat hij zijn kennis over de gang van zaken bij Apple met een minimum aantal woorden naar buiten brengt. Vaak reageert hij op vragen over nieuwe producten met een simpel ‘yes’ of ‘no’. Doorgaans blijkt hij achteraf gelijk te hebben.

Het loskoppelen van de onthulling van de iPhone en iPad mini klinkt logisch. Met twee evenementen weet Apple twee keer media-aandacht te genereren. Daarbij wordt verwacht dat naast de iPad mini ook een nieuwe iPod nano en iPod touch uitgebracht worden, naast een geüpdatete versie van de derde generatie iPad met een compacte dockconnector. Als al deze producten op één dag uitkomen zou het teveel aandacht van de nieuwe iPhone wegnemen en dat is natuurlijk het laatste wat Apple wil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen