Nieuw bewijsmateriaal brengt Samsung in verlegenheid

Apple Koen van Tongeren 8 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

In San Jose duurt nog altijd de rechtszaak voort tussen Apple en Samsung. Apple probeert te bewijzen dat Samsung software- en hardware-elementen van de iPhone en iPad gekopieerd heeft in Galaxy telefoons en tablets. Daarbij is nu bewijsmateriaal boven water gekomen dat Samsung ernstig in verlegenheid brengt.

Apple’s juridisch team heeft een 132-pagina tellend intern document van Samsung uit 2010 in gebracht als bewijsstuk. In dit document worden op minutieuze wijze alle belangrijke uiterlijke kenmerken en interface elementen van de iPhone vergeleken met die van de Galaxy S1 telefoon. De Samsung-medewerkers die de lijst opstelden concluderen bij vrijwel ieder punt dat de Galaxy-variant niet deugt en meer op de iPhone zou moeten lijken.

Naast het document zijn ook interne memo’s boven water gekomen waarin JK Shin, hoofd van Samsung’s mobiele communicatie-afdeling) openlijk toegeeft dat de iPhone de standaard is en dat Samsung-toestellen meer op de iPhone moeten gaan lijken om mee te komen in de veranderende smartphonemarkt.

When everybody (both consumers and the industry) talk about UX, they weigh it against the iPhone. The iPhone has become the standard. That’s how things are already.
[…]
Do you know how difficult the Omnia is to use? When you compare the 2007 version of the iPhone with our current Omnia, can you honestly say the Omnia is better? If you compare the UX with the iPhone, it’s a difference between Heaven and Earth.

Samsung’s advocaten zullen met dit bewijsmateriaal moeilijk nog langer kunnen volhouden dat voor de Galaxy-telefoons geen inspiratie geput is uit de creaties van Apple. Toch betekent dit nog niet dat Apple de rechtszaak zal winnen. Daarvoor moet nog bewezen worden dat de onderdelen die door Samsung nagemaakt zijn daadwerkelijk zijn beschermt door patenten. Ook is nog niet duidelijk hoe de bewijsvoering zal lopen van Samsung’s tegenclaim. Het bedrijf beschuldigt Apple ervan gebruik te maken van een pantent voor 3G-verbindingen zonder hiervoor te willen betalen.

De rechtszaak verliep al niet rooskleurig voor Samsung. Het juridisch team werd eerder al door de rechter op de vingers getikt omdat het documenten naar de media lekte die de rechtbank al had afgekeurd als bewijsmateriaal. Deze week volgde een tweede waarschuwing na een volgens de rechter onterechte bewering dat Apple met bewijsmateriaal gerommeld had.

Kortom, zekerheid over de uitkomst is er nog lang niet al zullen Apple’s advocaten op dit moment waarschijnlijk meer ontspannen in de zaal zitten dan de juristen van Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen