Rajno Van Wilgenburg
Rajno Van Wilgenburg Apple 17 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Welke iPad heb ik? Zo check je het snel

Tegenwoordig vind je in elke woning wel een iPad. Veel familie’s hebben een model van Apple’s tablet en ze worden vaak doorgegeven. Hierdoor kan het lastig zijn om te achterhalen welk model je precies hebt. Op deze manieren ontdek je snel welke type je in handen hebt.

In totaal zijn er 15 verschillende modellen uitgebracht en dat aantal blijft uiteraard groeien. Veel modellen lijken ook nog eens veel op elkaar. Daarom zul je even goed moeten kijken welk model van jou is. Een manier is bijvoorbeeld om het model-nummer te googlen.

Check het nummer achterop de iPad

Op de achterzijde vind je (meestal) de A-typenummers. De nummers corresponderen met het model en de herkomst van de tablet. Kijk simpelweg op deze pagina om te achterhalen welk type je hebt en je komt er snel achter welk model je in handen hebt en waar de tablet geassembleerd is. Staat het nummer niet achter op? Ga dan naar Instellingen > Algemeen > en zoek naar het modelnummer bij Info.

Welke oplaad-connector heeft de iPad?

Dit werkt enkel voor modellen die ouder zijn dan de iPad 4. Heeft de tablet een 30-pin aansluiting, dan kan het alleen maar enkel een iPad 1, 2 of 3 zijn. Alle latere modellen die verschenen laad je op met een lightning-kabel.

Waar zitten de speakers?

De eerste iPad Pro modellen kwamen in een 12.9-inch en 9,7-inch uitvoering. Je herkent een iPad Pro 12-inch snel aan zijn formaat, maar het is lastiger om een kleine ‘Pro’ te onderscheiden van een iPad Air 2. Een iPad Pro is echter gemakkelijk te herkennen aan het aantal aan speakers. Een Air heeft twee speakers aan de onderzijde. De Pro heeft twee speakers boven- en twee speakers onderaan.

Retina-display, connectiviteit en opslagcapaciteit

Display
Heeft je tablet een Retina-display, oftewel een veel scherpere resolutie dan gewend? Dan heb je een model uit de derde generatie of hoger. Deze werden, met uitzondering van de iPad Mini 1, voorzien van een Retina-scherm.

Connectiviteit
iPad’s zijn veelal beschikbaar in een WiFi optie, maar er zijn veel modellen die ook in een 3G of 4G optie beschikbaar zijn. Twijfel je of je een LTE of WiFi only model hebt? Check dan altijd of er een simkaart-ingang aanwezig is. Kun je hem niet vinden, maar wil je toch weten of je tablet kan verbinden met het mobiele netwerk? Check dan het A- of M-nummer. Dit nummer geeft ook aan welk type je hebt, een LTE iPad heeft een ander nummer dan een WiFi only iPad.

Opslag
De snelste manier om te achterhalen hoeveel opslagcapaciteit je tablet heeft is door te navigeren naar Instellingen Algemeen en dan naar Info. De meeste iPad’s hebben de opslagcapaciteit ook op de achterzijde van de tablet staan. Je kunt hier ook gemakkelijk achterhalen of je een iPad hebt die niet langer geproduceerd wordt. De iPad’s die bijvoorbeeld met 16 GB opslagruimte werden uitgebracht, worden niet langer geproduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!