iPadOS 18: deze functies komen dit najaar naar je iPad

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Naast iOS 18 voor de iPhone en Apple Intelligence is er tijdens WWDC 2024 ook ruimte voor de iPad. Wat heeft iPadOS 18, het nieuwe besturingssysteem voor de tablet, je dit najaar te bieden?

WWDC 2024 is in volle gang. Het is dit jaar niet alleen het thuishonk voor iOS 18, het besturingssysteem voor de iPhone, of Apple Intelligence. Ook iPadOS 18, het besturingssysteem voor de iPad, krijgt een overhaul.

Van de langverwachte rekenmachine-app tot een geniale wiskundige functie: dit is wat je wil weten.

Personalisatie op je iPad

We zagen al veel nieuws tijdens de presentatie van de nieuwe iPads, zoals nieuwe Pro-apps, maar er is nog veel meer. Net zoals de iPhone kan je veel meer personaliseren aan het uiterlijk van je tablet. Je past de layout van je apps heel makkelijk aan, zodat ze precies weergegeven worden als je wil.

Er komt een nieuwe balk aan de bovenkant via iPadOS 18. Deze tab bar geeft je in een app alle informatie die je nodig hebt. Bij Apple TV+ zoek je veel makkelijker naar content. Andere app-makers kunnen dit ook gebruiken voor hun apps.

iPadOS 18: deze functies komen dit najaar naar je iPad
(Afbeelding: Apple)

Andermans iPad besturen met Screen Share

Screen Share wordt nog beter. Nu kan je een iPad van iemand anders op afstand besturen. Handig als je bijvoorbeeld een oma hebt die niet veel van moderne techniek snapt.

Ook kan je met je iPad aanwijzingen tekenen op het scherm, dit staat los van de permissie die je moet geven als iemand je tablet wil overnemen.

De rekenmachine komt nu ook naar de iPad. Deze is geüpdatet om het hele scherm van je iPad te gebruiken. Met de Apple Pencil kan je Math Notes maken.

Zo kan je sommen en formules gewoon opschrijven in iPadOS18, waarna de calculator deze voor je oplost. Deze functie komt ook naar de Notitie-app.

Notities maken was nog nooit zo makkelijk op je iPad

Daarnaast krijgt Notitie een nieuwe functie via iPadOS 18: Smart Script. Hiermee wordt het nog makkelijker om notities te schrijven. Machine learning herkent je handschrift en verbetert het.

Zo kan je heel snel notities maken zonder je zorgen te maken of niemand het kan lezen. Daarnaast verbetert het ook automatisch fouten. Door het door te krassen wordt de tekst simpelweg verwijderd.

iOS 18: deze functies komen dit najaar naar je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen