Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Apple 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 ondanks groter scherm fysiek kleiner dan de iPhone SE 2020’

Hoewel er officieel nog niks bekend is over de iPhone 12 weten we al het nodige over het nieuwe vlaggenschip van Apple. Nu blijkt dat een deel daarvan mogelijk niet klopt. YouTuber Filip Koroy, beter bekend als EverythingApplePro, beweert namelijk dat de 5.4-inch versie fysiek gezien een stuk kleiner gaat zijn dan we nu denken.

In zijn nieuwste video stelt hij dat we allemaal een verkeerd beeld hebben van het formaat van de iPhone 12. De renders die nu regelmatig opduiken zijn volgens Filip Koroy te groot. Hij beweert dat de afmetingen die eerder door Macotakara gelekt werden toch blijken te kloppen. Op basis daarvan heeft hij nieuwe renders gemaakt en deze vergeleken met de huidige line-up.

iPhone 12 kleiner dan iPhone SE

Als Macotakara daadwerkelijk gelijk heeft, betekent dit dat de 5.4-inch versie van het nieuwe vlaggenschip fysiek kleiner gaat zijn dan de iPhone SE. Door de extreem dunne randen zou het toestel qua afmeting zelfs bijna net zo klein zijn als de originele iPhone SE uit 2016.

  • 5.4-inch iPhone 12: 131 x 64 mm (5.15 x 2.51-inches)
  • 4-inch iPhone SE: 123 x 58 mm (4.84 x 2.28-inches)
  • 4.7-inch iPhone SE: 138 x 67 mm (5.43 x 2.65-inches)
  • 6.1-inch iPhone 11: 157,5 mm × 77,4 mm (6.2 x 3.05-inches)

Voor veel mensen zijn de relatief brede randen van de iPhone 11 een doorn in het oog. Als Apple er in slaagt om deze daadwerkelijk aanzienlijk dunner te maken, dan kan de iPhone 12 wel eens een zeer groot succes gaan worden. Een compact en volwaardig vlaggenschip voor een lagere prijs dan je misschien zou verwachten

OLED en 5G

Volgens Apple lekker Jon Prosser zal de iPhone 12 bij de release namelijk goedkoper zijn dan de iPhone 11 toen deze net in de winkel lag. Dat is opvallend, want het basismodel is dit jaar net als de Pro modellen voorzien van een OLED scherm. Ook zullen alle versies van het nieuwe vlaggenschip de beschikking krijgen over 5G.

Het grote verschil met de Pro modellen lijkt vooral te gaan zitten in de camera. De 5.3-inch en de 6.1-inch versies van de iPhone 12 moeten het doen met twee lenzen. De Pro modellen krijgen er drie en een LiDAR scanner. Deze nieuwe sensor maakte zijn debuut op de nieuwe iPad Pro. Wat dit precies toevoegt, lees je hier.

Komt de iPhone 12 in 2020?

De verwachting is dat de iPhone 12 (Pro) dit najaar onthuld gaat worden. We zijn niet anders gewend van Apple, maar 2020 is een bijzonder jaar. De pandemie raakt ook de productie van de nieuwe toestellen. Het is daarom nog onzeker of de geplande datum gehaald gaat worden. Mogelijk wordt het oktober of zelf nog later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!