‘De iPhone wordt in 2022 wederom duurder dan zijn voorganger’

Smartphones Mark Hofman 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is nog lang wachten voor het zover is, maar wanneer Apple de nieuwe iPhone 14-serie aankondigt heeft het slecht nieuws voor consumenten. Het bedrijf gaat de adviesprijs mogelijk omhoog gooien.

Op Twitter weet LeaksApplePro nu al melding te maken van de adviesprijs van de nieuwe iPhone 14-serie. Het valt op dat voornamelijk de Pro-modellen een stuk duurder zijn dan de huidige varianten. Al moet het nieuws uiteraard met een flinke korrel zout genomen worden.

‘iPhone 14 Pro (Max) aanzienlijk duurder’

De kans dat Apple de prijs van zijn vlaggenschepen omhoog gooit is volgens LeaksApplePro vrij groot. De standaard iPhone 14 zal zijn prijskaartje van $799 behouden, waar de mini in zijn geheel verdwijnt. De iPhone 14 Pro en Pro Max zullen allebei een hoger prijskaartje met zich meedragen dan de toptoestellen uit 2021. Die eerste heeft naar verluidt een adviesprijs van $1099 en die tweede van $1199.

Hiermee neemt de iPhone 14 Pro het prijskaartje van de 13 Pro Max over en zal de Pro Max een nieuwe adviesprijs aanboren. Naar verluidt zal het toptoestel van Apple een zelfde prijskaartje hebben als het toptoestel van Samsung. Het enige verschil is dat je voor hetzelfde geld bij dat laatste bedrijf 256GB opslagcapaciteit krijgt. Bij de Apple iPhone 14 Pro Max kunnen consumenten rekening houden met 128GB.

Goedkope optie verdwijnt

Mocht Apple de bovenstaande prijzen hanteren, dan zal de meest betaalbare optie dus verdwijnen. De iPhone 14 Max neemt de plek van de mini in, maar het reguliere model zal niet het prijskaartje overnemen. Waar de goedkoopste optie voor consumenten op dit moment $699, zal dat met ingang van dit jaar weer $799 worden.

‘iPhone 14 kan op hole-punch rekenen vanwege in-screen Face ID’

We hebben de prijzen voor dit artikel overgenomen in dollars, omdat dit de prijzen zijn die op dit moment bekend zijn. Het is wel goed om te weten dat je in ons land doorgaans duurder uit bent. Waar je de iPhone 13 op dit moment voor $799 kunt kopen, betaal je in Nederland €909. De iPhone 13 Pro Max koop je op dit moment voor €1259, wat dus ook de vanaf prijs voor de iPhone 14 Pro zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen