Hoe de iPhone 14 Pro de Samsung Galaxy S22 achterna gaat

Smartphones Mark Hofman 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu de Samsung Galaxy S22-serie het daglicht heeft gezien, kunnen de fanatiekelingen onder ons zich alweer richten op de iPhone 14 Pro. Dat gebeurt dan ook, want de vergelijking met Samsungs nieuwe vlaggenschip wordt nu al gemaakt.

Volgens bronnen gaat het Pro-model van de iPhone 14 dit jaar de Samsung Galaxy S22 achterna. Niet het op gebied van ontwerp of accuduur, maar puur op het gebied van werkgeheugen.

iPhone 14 Pro gaat Samsung Galaxy S22 achterna

Op de Zuid-Koreaanse blog Naver wordt een bericht geschreven van een bron waar we niet mee bekend zijn. Volgens de Amerikaanse website MacRumors, waar we dan weer wel bekend mee zijn, is het nieuws wel erg aannemelijk. Zo vinden wij ook.

Volgens bronnen binnen de leveranciers van Apple krijgt de iPhone 14 Pro hetzelfde werkgeheugen als de Samsung Galaxy S22. Dat zou betekenen dat de toestellen het, in ieder geval op dit gebied, eerlijk tegen elkaar op kunnen nemen. Voor jou als consument houdt het in dat je rekening kunt houden met een werkgeheugen van 8GB. Een upgrade ten opzichte van de 6GB RAM waar de iPhone 13 Pro en Pro Max op dit moment over beschikken.

Samsung Galaxy S22
Broers naast elkaar (Afbeelding: Samsung)

Logischerwijs krijgen de iPhone 14 en 14 Max minder werkgeheugen dan de Pro-modellen. Hoeveel dit precies is en of er ook op dit gebied een upgrade verwacht kan worden, dat is nog niet bekend. Het zal in ieder geval minder werkgeheugen dan 8GB zijn.

Sneller, maar minder RAM

Bekijken we het puur op snelheid, dan is de iPhone 13 sterker dan de Samsung Galaxy S22. Kijken we puur naar de hoeveelheid RAM die aanwezig is, dan wint Samsung het. Al is het natuurlijk wel de vraag waar dat goed voor is op het moment dat het niet maximaal benut wordt. Net als bij de batterij heeft ook Apple het vermogen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezig middelen.

De iPhone 13 Pro en Pro Max hebben met 6GB al meer werkgeheugen dan welke iPhone dan ook. De toestellen van Samsung doen het sinds 2019 al minimaal met 8GB aan werkgeheugen, met een mogelijkheid tot 12GB.

Samsung Galaxy S22 Ultra: 5 dingen die je moet weten over de smartphone

Alles weten over de Samsung Galaxy S22? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen