Mark Hofman
Mark Hofman Apple 10 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Einde SIM-kaart dankzij iPhone 14, maar hoe zit dit in Nederland?

Tijdens het Far Out-evenement kondigde Apple deze week de nieuwe iPhone 14 aan. Kleine kans dat dit je ontgaan is, maar niet alle details zijn misschien blijven hangen. Wist je bijvoorbeeld dat het SIM-kaart-slot is verdwenen?

Wie een fysieke SIM-kaart heeft kan deze in de nieuwe iPhone 14-serie niet meer gebruiken. Althans, dat is wat Apple tijdens het evenement van afgelopen woensdag aankondigde. Maar moeten we ons in Nederland ook zorgen maken?

iPhone 14 zonder SIM-kaart

Hoewel we in Nederland doorgaans vrij snel meegaan in innovaties, liggen we op telecomgebied wel een beetje achter op andere landen. Zo duurde het bijvoorbeeld twee jaar voordat we een Cellular Apple Watch kregen en is het 5G-netwerk nog niets om over naar huis te schrijven. Iets dat te maken heeft met de beslissingen die telecombedrijven nemen.

Op het gebied van eSIM ligt Nederland ook achter op bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het verdwijnen van de SIM-kaart-slot in de iPhone 14 is voor veel consumenten dus een probleem. Zou je denken.

iPhone 14 in het buitenland kopen? Hier is die het goedkoopst
De 14 met zijn grotere broer (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Net als bij de Cellular Apple Watch past Apple zich ook op het gebied van de iPhone 14 aan. Het Amerikaanse bedrijf haalt de fysieke SIM-kaart-slot weg, maar laat hem in Nederland in ieder geval nog zitten. Simpelweg, omdat de ‘nieuwe’ technologie in ons land nog niet zo ver is.

Overstappen naar een eSIM is dus niet nodig. Al kan het geen kwaad om jezelf eens in te lezen in hoeverre je huidige provider daar al mee bezig is en wat de mogelijkheden zijn.

Apple’s Far Out

Het Far Out-evenement is alweer even achter de rug. Hoewel we er lang naar uitgekeken hebben is het allemaal voorbij gevlogen deze week. De reis naar Cupertino was onvergetelijk en de aankondigingen waren tof. Zo introduceerde Apple met de iPhone 14 Pro een nieuwe oplossing voor de notch. Eentje die, zoals ik in het onderstaande artikel beschrijf, het spelletje echt weet te veranderen.

iPhone 14 Pro: hole-punch komt laat, maar wel op geniale wijze

Wil je rustig teruglezen wat er afgelopen week allemaal is gebeurd en wat Apple heeft laten zien? Dan is deze pagina ook zeker het checken waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!