Haal meer uit je GoPro met deze 5 heerlijke tips & tricks!

Tech Sabine Schults 10 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

GoPro’s zijn machtig handige camera’s, en niet alleen voor het filmen van extremere sporten. Ze hebben een hoop handige functies, waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Tot nu!

Je legt je actiemomenten al heel eenvoudig vast met de GoPro, maar dat wil niet zeggen dat het niet nóg makkelijker kan. Daar helpen we je graag een handje bij! WANT-redacteur Sabine zet wat slimme trucjes voor je op een rij waarmee je koning(in) GoPro wordt.

GoPro: 5 tips & tricks

Of je nu de GoPro HERO 8, 9 of 10 Black in huis hebt of juist wacht op de aankomende Hero 11 Black: ze zijn stuk voor stuk robuust en kunnen dus wel tegen een stootje, ze zijn makkelijk mee te nemen en beschikken ook nog eens over een zeer goede beeldkwaliteit en een hoop filmopties. Met deze vijf heerlijke tips & tricks haal je nóg meer uit je GoPro!

#1 Snelle clipopname

Het komt vast wel eens voor dat je jouw GoPro razendsnel gereed wil hebben om nog snel dat ene moment vast te leggen. Met de QuikCapture-modus kán dat. Met deze functie zet je met één druk op de knop de camera aan en kun je direct beginnen met opnemen. Om de modus in te schakelen ga je naar ‘Voorkeuren’ > ‘Algemeen’ > ‘QuikCapture’. Je hoeft vervolgens alleen de sluiterknop in te drukken als de camera uitstaat.

GoPro
(Afbeelding: Felipe Vieira / Unsplash)

#2 Stealth-modus

Heel fijn dat de GoPro met lichtjes en geluiden laat weten dat je aan het opnemen bent, maar soms komen al die toeters en bellen even niet zo goed uit. Gelukkig kun je het hele circus uitschakelen in de instellingen. Veeg vanaf de bovenkant van het touchscreen naar beneden, veeg daarna naar links en ga naar ‘Voorkeuren’ > ‘Algemeen’ > ‘Piepvolume’ en kies voor ‘Uit’. Om ook de LED-lampjes aan de voor- en achterkant van de GoPro uit te schakelen, ga je naar ‘Voorkeuren’ > ‘Algemeen’ > ‘LED’. Je kunt ook alleen het lampje aan de voorkant uitzetten.

#3 Verticale video

Ken je die afgrijselijk slecht gefilmde verticale video’s die met regelmaat op Dumpert voorbijkomen? Zo hoort het dus niet, tenzij je filmt voor sociale media zoals TikTok of je Instagram Stories. Je kunt wisselen tussen de verticale en horizontale modus door je GoPro te draaien, maar soms is het handiger om deze modus vast te zetten. Dit doe je bij ‘Voorkeuren’ > ‘Scherm’ > ‘Oriëntatie’ > ‘Liggend’.

GoPro
(Afbeelding: Adison Ferreira / Unsplash)

#4 Stembediening

Anno 2022 is het doodnormaal om tegen je koelkast of je televisie te praten, dus waarom niet tegen je GoPro? In plaats van op een knop te drukken, kun je de GoPro ook met stemcommando’s bedienen. Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het touchscreen en selecteer het eerste icoontje aan de linkerkant van de bovenste rij. Als dit icoontje blauw is, is de modus ingeschakeld. Nu kun je voortaan ‘GoPro’ zeggen om de stembediening te activeren. Vervolgens kun je ‘start opname’, ‘stop opname’, ‘videomodus’, ‘fotomodus’ of ‘timelapse-modus’ gebruiken.

#5 Batterij besparen

GoPro’s hebben niet echt een batterijduur om over naar huis te schrijven, maar dat wil niet zeggen dat je die lege batterij niet wat uit kunt stellen. Dit kan bijvoorbeeld door de verbinding met de mobiele app tijdelijk te verbreken. Veeg op het touchscreen naar beneden en dan naar links. Kies daar voor ‘Verbindingen’ > ‘Draadloze verbindingen’ > ‘Uit’. Stel daarnaast in dat de GoPro wat sneller uitgaat als je hem even niet gebruikt. Ga naar ‘Voorkeuren’ > ‘Algemeen’ > ‘Automatisch uitschakelen’. Verder kun je schermhelderheid wat verminderen via ‘Voorkeuren’ > ‘Algemeen’ > ‘Helderheid’.

10 betaalbare gadgets die je leven een stuk makkelijker maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen