Deze iPhone 15-features turnen je iPhone om in een PlayStation 5

Apple Sam Dille 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week lanceerde Apple de nieuwe iPhone 15. Een smartphone die op meerdere vlakken een verbetering is op zijn voorganger. Het nieuwe toestel blijkt zelfs een concurrent te zijn voor de PlayStation 5.

De iPhone 15 Pro en 15 Pro Max zijn veel meer dan alleen een smartphone. Dankzij een aantal slimme upgrades kun je de toestellen ook als draagbare consoles gebruiken. Maar Apple moet nog wel een probleem oplossen.

Dankzij deze functies kun je net zo goed op een iPhone 15 gamen als op een PS5!

Het enige probleem is dat we meer game-makers nodig hebben die hun beste spellen naar de App Store brengen. Apple heeft vorige week een paar titels laten zien tijdens het lanceringsevent. Hopelijk is dat nog maar het begin.

Je kunt van de games genieten op een iPhone 15 of Pro Max dankzij deze features.

#1 A17 Pro-chip

In de iPhone 15 Pro en Pro Max zit de A17 Pro-chip. Deze is anders gemaakt dan bij de iPhone 14. Dit is een zogenaamde 3nm-chip, wat betekent dat de transistoren dichter bij elkaar staan. Het maakt de smartphone niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat de batterij minder energie nodig heeft.

De iPhone 15 Pro is niet alleen sneller dan Android-smartphones, maar overtreft zelfs M2 MacBook Air- en Pro-modellen. De A17 Pro-chip is voorzien van een nieuw ontworpen GPU die ondersteuning biedt voor raytracing op de iPhone. Dit is een speciale techniek die de beelden op games nog beter maakt.

#2 Je kunt 4K-games spelen op iPhone 15 Pro

De USB-C-poort op iPhone 15-modellen biedt een heleboel geweldige functies. Je kan je smartphone bijvoorbeeld aansluiten op een extern beeldscherm of televisie via USB-C of HDMI.

Zo krijg je ondersteuning voor 4K HDR-video op de externe schermen én kun je 4K-games spelen op je smartphone. Ook al wordt geen enkele iPhone geleverd met een ingebouwde 4K-resolutie.

iPhone 15 heeft een goed verborgen nieuwe veiligheidsfunctie
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

#3 Wifi 6E-ondersteuning

De nieuwe iPhone 15 is voorzien van een extra snelle verbinding met Wifi 6E. Het netwerk heeft een groter bereik en minder vertraging. Daar kun je dus nog efficiënter mee gamen.

Of het nu gaat om multiplayer-actie of gamestreaming vanaf andere platforms. Het enige probleem met Wi-Fi 6E is dat je een router nodig hebt die Wi-Fi 6E-internet levert.

Sony maakt einde aan irritatie van menig PlayStation 5-gebruiker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen