Gelekte iPhone 15 bevestigt ander ontwerp, maar is het de moeite?

Tech Mark Hofman 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 laat nog maanden op zich wachten, maar is al tijden het gesprek van de dag. Nadat er vorige week verschillende geruchten rondgingen over de smartphone, dook afgelopen weekend een setje dummies op. Wat is het grote verschil met de iPhone 14?

Je kunt erop rekenen dat zodra we een paar maanden van de nieuwe iPhone verwijderd zijn, er verschillende hoesjes en mock-ups opduiken. Hierdoor weten we, vaak in combinatie met verschillende geruchten, al vrij snel wat het toestel qua ontwerp te bieden heeft. Dit jaar is dat niet anders.

Hoe de iPhone 15 eruit komt te zien

Officieel valt er natuurlijk nog weinig zinnigs te zeggen over het verschil tussen de iPhone 15 en de iPhone 14. Maar gewapend met de informatie die de afgelopen maanden is uitgelekt en de nieuwe renders, kunnen we wel een poging wagen.

Afgelopen weekend verscheen er een video op het YouTube-kanaal van Macotakara. Daarin waren 3D-geprinte mock-ups van de iPhone 15 te zien. Deze zogenaamde dummies doen natuurlijk niets, maar zijn wel geprint op basis van de officiële afmetingen die onder andere accessoiremakers hebben gekregen.

Hierdoor is niet alleen te zien hoe de smartphone er precies uit zal zien in de hand, maar ook wat voor verschil er is met de voorgaande modellen. Tijd om het hoesje van je iPhone 14 in de kliko te gooien!

Het verschil met de iPhone 14

In vergelijking met de iPhone 14 doet de nieuwe iPhone 15 een paar dingen anders. Zo is het bijvoorbeeld voorzien van dunnere schermranden die een beetje gebogen aflopen, waardoor de uitstraling iets anders kan zijn.

Sterker nog, het zorgt ervoor dat de afmetingen van de toestellen iets afwijken, met 1 mm in lengte om precies te zijn. Hierdoor zijn de hoesjes van de iPhone 14 niet te gebruiken voor de iPhone 15 en andersom.

Opvallend genoeg valt er van de andere modellen nog wel iets te maken. Het hoesje van de iPhone 14 Plus is uitstekend te gebruiken voor de iPhone 15 Plus, omdat die afmetingen niet van elkaar verschillen.

De iPhone 15 Pro en Pro Max zijn zowel een millimeter smaller als korter, waardoor deze echt wel in het hoesje van hun voorganger passen.

Samsung pronkt met een leugen: iconische Galaxy S23-foto’s blijken nep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen