Gelekt beeldscherm iPhone 15 Pro geeft goede hoop voor de toekomst

Smartphones Mark Hofman 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het maakt niet uit hoe ver we van een nieuwe iPhone zijn verwijderd: er is elke dag wel nieuws te vinden. Natuurlijk is het ene gerucht interessanter of nuttiger dan de ander, maar verhalen zijn er altijd. Al is een gelekt beeldschermpaneel van de iPhone 15 Pro wel echt reden tot enthousiasme.

De Android-markt is al jaren voorzien van smartphones met imposante beeldschermen. Niet alleen op gebied van kwaliteit (dat kan Apple ook), maar vooral op ontwerp. Kneiter dunne schermranden die gebogen over de randen van een telefoon vallen zijn een beetje de standaard. En de iPhone 15 Pro lijkt het ook te krijgen.

Beeldscherm iPhone 15 is een feestje

Afgelopen weekend wisten Chinese media ervoor te zorgen dat we een eerste indruk van de iPhone 15 Pro kregen. Althans, van het beeldscherm dan. Foto’s en video’s, afkomstig van websites als Bilibli en Douyin, tonen de glazen panelen waar Apple waarschijnlijk mee zal werken. Later deelden ook bekenden als Uknownz21 en ShrimpApplePro de beelden.

Hierdoor krijgen we een goed beeld (hilarisch!) van, bijvoorbeeld, de schermranden en het gebruik van het Dynamic Island. Die eerste lijken als het ware over de rand van de smartphone te vallen. Niet in extreme, maar subtiel zoals we dat van Apple gewend zijn.

Niet alleen de iPhone 15 Pro, maar alle modellen uit de serie lijken hier een oude bekende te evenaren. Apple wist een dergelijk ontwerp al met de iPhone 11 te introduceren en volgt hiermee de vele Android-fabrikanten die het ook al jaren doen.

Hierdoor zou je kunnen zeggen dat het beeldscherm van de iPhone meer op dat van de Apple Watch Series 7 of Series 8 gaat lijken. Niet qua formaat en kwaliteit natuurlijk, maar wel qua schermranden.

Dynamic Island voor iedereen

Apple introduceerde in september vorig jaar de gloednieuwe iPhone 14-serie. Een line-up die voornamelijk de show wist te stelen dankzij het Dynamic Island van de Pro en Pro Max. Een kleinere variant op de notch die we al jaren kennen met een compleet nieuwe manier van interactie.

De inkeping op het beeldscherm van de iPhone 15 Pro zal, net als bij de huidige serie, allerlei functionaliteiten ondersteunen. Denk aan het snel bedienen van een timer of het afspelen van je favoriete muziek via Spotify of Apple Music.

Geruchten gingen al langer rond dat Apple plannen zou hebben het Dynamic Island op de non-pro modellen uit te brengen. De gelekte panelen van vandaag lijken dat bericht alleen maar bij te staan.

Deze idioot dure iPhone 14 Pro kocht Messi voor zijn teamgenoten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen