Dit zijn de 5 nieuwe Android-functies die Google binnenkort lanceert

Tech Jeroen Kraak 28 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Het Mobile World Congress in Barcelona is in volle gang, een van de grootste beurzen op het gebied van mobiele apparaten. Ook Google is daarbij natuurlijk aanwezig. Het heeft een aantal nieuwe functies voor Android uit de doeken gedaan. Wij zetten de tofste op een rij.

Elk jaar in Barcelona komen bijna alle techbedrijven bij elkaar om de nieuwste mobiele producten te laten zien en te discussiëren over de toekomst van de industrie. Ook Google is daar present met een hele stand die gewijd is aan Android. Daar maakt het bedrijf bekend dat het verschillende updates uitrolt.

Google introduceert 5 nieuwe Android-functies

Maar wat zijn nu de nieuwe Android-functies die je echt niet mag missen? Wij zetten er speciaal voor jou vijf op een rij.

#1 Single note widget

Een van de belangrijkste eigenschappen van je mobiele telefoon is dat je er door productiever wordt. Je kunt net wat zaken sneller regelen. Dat gaat natuurlijk al goed, maar het kan altijd beter. De nieuwe single note widget helpt je daarbij.

Hiermee heb je rechtstreeks vanaf je startscherm toegang tot noties. Zo zie je meteen het to-do-lijstje waarbij je alles afvinkt wat je al gedaan hebt.

Daarnaast komen er ook herinneringen voorbij in kekke achtergrondkleurtjes. Wie wil dat nu niet?

Google Note
Zo ziet dat eruit! (Afbeelding: Google)

#2 Ruisonderdrukking voor Google Meet

Waar we vroeger eigenlijk al onze vergaderingen op kantoor hadden, zijn deze nu vaak thuis achter met je Android-telefoon of via de laptop op het bureau. Door middel van Zoom of Google Meet is het makkelijker dan ooit om een goed gesprek te voeren.

Toch wil je dat wel doen zonder afleidende geluiden. Google Meet filtert nu automatisch storende achtergrondgeluiden uit je vergadering. Zo hoef je jezelf niet te ergeren wanneer een buurman van jouw gesprekspartner aan het boren is.

#3 Vergroot heel makkelijk content op je Android-toestel

Iedereen heeft natuurlijk een andere voorkeur voor hoe groot letters en video op je scherm staan. Dat kun je dankzij Google nu heel makkelijk aanpassen met een simpele beweging.

Op dit moment kun je de functie al testen via Chrome Beta. Hiervoor ga je naar Instellingen en vervolgens toegankelijkheid. De echte update voor Android rolt Google ergens in maart uit.

Android Zoom
Lekker zoomen. (Afbeelding: Google)

#4 Nieuwe animaties

Hoewel deze functie die niet heel erg veel toegevoegde waarde heeft, maar wel gewoon leuk is. Eigenlijk in de categorie: gewoon omdat het kan.

Jouw Google Wallet krijgt nu nieuwe animaties. Wanneer je dus betaalt met je Android-telefoon krijg je bijvoorbeeld een geinige pinguïn te zien.

#5 Nieuwe emoji’s

Wie kan er nu niet zonder emoji’s? Deze symbolen zijn onmisbaar in je gesprekken. Zo laat je precies zien hoe je jezelf voelt en uit je jezelf op verschillende manieren. Sarcasme kan natuurlijk soms moeilijk te lezen zijn.

Met de nieuwe emoji-functie op Android kun je verschillende emoji’s samenvoegen tot een. Je kunt dus bijvoorbeeld van een basketbal een gezichtje of een hartje maken.

 

Emoji Android Google.
Maak je eigen emoji. (Afbeelding: Google)

Ondergewaardeerde Android-functionaliteit gaat je bakken met tijd besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen