Gebruik je Zoom op je Mac? Pas dan even goed op wat je doet!

Apps Wesley Akkerman 11 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is de angst van veel computergebruikers: opgenomen worden terwijl je gewoon bezig bent. Zoom-gebruikers kunnen daarover meepraten. Verschillende mensen die de tool gebruiken op een Mac, merken namelijk dat het programma de microfoon aan laat staan na het afsluiten van een videoconferentie.

Volgens de Register gaat het om mensen met MacBooks en Macs die gebruikmaken van macOS Monterey. Dat is een grote groep, aangezien dit de meest recente versie van het besturingssysteem is. En die groep meldt: Zoom neemt op wat je zegt op het moment dat je het programma naar de achtergrond verplaatst.

Zoom neemt op wat je zegt

Het probleem kwam aan het licht toen macOS-gebruikers ineens een microfoonicoon in beeld zagen staan terwijl het programma op de achtergrond actief is. Dat is een nieuw onderdeel van het besturingssysteem, waarmee je dus zeer snel achterhaalt wanneer specifieke apps zich misdragen op je computer.

Zoom Cloud Meetings app
Zoom Cloud Meetings (Afbeelding: Zoom)

Het probleem kwam vrij snel na de release van macOS Monterey aan het licht. Eind december bracht Zoom daarom een update uit die het probleem had moeten verhelpen, nadat gebruikers klaagden op de officiële fora. In de releasenotes stond dat het probleem verholpen was, maar niets bleek minder waar.

Het oranje lampje blijft zichtbaar

Dat blijkt uit reacties van gebruikers. Die melden namelijk dat het oranje lampje in de taakbalk nog steeds zichtbaar is. Dat lampje is de eerder gemelde indicator die laat zien dat een app bijvoorbeeld je microfoon of camera gebruikt. Na het volledig afsluiten van Zoom, verdween het oranje lampje tevens uit de balk.

De redactie van de Register vroeg Zoom om een verklaring. Het enige dat het bedrijf kan zeggen is dat het op de hoogte is van het probleem en het probeert op te lossen. Mocht je dus als macOS-gebruiker dit programma nodig hebben voor werk of privé, zorg er dan voorlopig voor dat je het na een conferentie goed afsluit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Register

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen