iPhone 15 Pro gaat op indrukwekkende wijze AirPods achterna

Smartphones Mark Hofman 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 Pro: het duurt nog een maand of negen voor we hem te zien krijgen, maar geruchten zijn er in overvloed. De één uiteraard iets betrouwbaarder dan de ander, maar daardoor niet minder interessant.

Het gerucht van vandaag valt in die eerste categorie en is afkomstig van Ming-Chi Kuo. De analist heeft een uitstekende reputatie op het gebied van Apple-geruchten en lijkt te weten wat het bedrijf met de iPhone 15 Pro van plan is.

iPhone 15 Pro gaat AirPods achterna

In november vorig jaar liet Ming-Chi Kuo al weten dat Apple het met zijn iPhone 15 Pro anders aan wil gaan pakken. De smartphone zou namelijk op een bepaald gebied de nieuwe AirPods Pro achterna willen gaan. Deze week wordt dit bericht, met extra informatie, nog eens herhaald.

Als we die informatie mogen geloven nemen we met de nieuwe iPhone 15 Pro namelijk afscheid van fysieke knoppen. Apple lijkt alles op alles te zetten om de aan/uit-knop en volume-knoppen te vervangen door haptische knoppen. Zoals we ze nu dus ook bij de AirPods zien, dus.

Haptische knoppen zijn geen fysieke knoppen, maar bootsen wel het gevoel ervan na. Winst is daarbij dat er meer functionaliteiten en mogelijkheden vrijgespeeld worden. Zo kun je op de AirPods bijvoorbeeld omhoog vegen op de knop om het volume harder te zetten. En omlaag vegen om het volume te verlagen, logischerwijs.

Plannen niet veranderd

Deze week laat Ming-Chi Kuo weten dat Apple gebruik wil maken van zogeheten solid-state-knoppen in de premium-modellen van de iPhone 15-serie. Makkelijker gezegd: de plannen van Apple zijn in de afgelopen maanden niet gewijzigd.

Het is zeker niet de eerste keer dat Apple dit doet. De thuisknop van de iPhone SE is bijvoorbeeld, net als oudere modellen, ook al voorzien van haptische feedback. De knop drukt als het ware dus niet in, maar bootst het gevoel na door trillingen.

iPhone 15 Pro Max krijgt deze nieuwe camera volgens Kuo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen