I’ll be damned: Netflix trekt stekker uit Ă©Ă©n van zijn unieke series

Films & Series Wesley Akkerman 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat Netflix wederom een serie annuleert, is geen nieuws meer te noemen. De laatste paar maanden hebben heel wat populaire en unieke series het onderspit moeten delven. Maar dat Inside Job nu ook verdwijnt, dan vinden we jammer. Want de serie heeft een eigen, sardonische toon en behandelde complottheorieën.

Normaal gesproken komt het nieuws over geannuleerde Netflix-series eerst tegen in het geruchtencircuit. Maar de kogel is al door de kerk, aangezien showrunner Shion Takeuchi het nieuws helaas bevestigde op Twitter. In haar statement laat de maker weten dat de serie al groen licht had gekregen voor een tweede seizoen.

Netflix geeft Inside Job geen tweede seizoen

Dan is het extra zuur wanneer je ineens te horen krijgt dat je niet meer verder mag werken aan je project. De serie heeft nu in totaal achttien afleveringen gekregen, terwijl het eerder al de bedoeling was om er twintig te maken. Hing dit al in de lucht? Wellicht, maar dat maakt het nieuws niet minder hard of jammer.

De animatieserie Inside Job gaat over een werkplaats genaamd Cognito Inc.: een clandestien overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor wereldwijde complottheorieën. Veel van de moderne complottheorieën uit de echte wereld komen aan bod in deze serie, wat hem soms scherp en actueel maakt.

De dienst is de laatste tijd lekker bezig…

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Inside Job werd in twee delen opgedeeld. Dat tweede deel presteerde waarschijnlijk niet goed genoeg om een tweede seizoen te kunnen waarborgen. En dat is jammer. Niet alleen vanwege de sardonische humor in de serie, maar ook vanwege de menselijke personages.

Hoe jammer we het ook vinden, we kijken er niet meer raar van op. Netflix cancelt de laatste paar maanden veel shows, waaronder het mysterieuze 1899. En ja, dat is ondanks het feit dat heel veel mensen die serie gecheckt hebben. Ook The Midnight Club, The Imperfects en Warrior Nun kregen geen kansen meer, bijvoorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen