Simpele wijziging verlengt batterijduur iPhone 15 Pro aanzienlijk

Smartphones Jeroen Kraak 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De batterij van de iPhone 15 Pro kan, zodra je de smartphone uit de doos haalt, een beetje tegenvallen. Gelukkig is dat met een kleine aanpassing snel te fixen.

De iPhone 15 Pro mag wat kosten, maar dan heb je wel wat. Al is dat gevoel, heel eerlijk gezegd, snel weg als je de batterij als een gek leeg ziet lopen. Er zijn wat grove maatregelen die je kan treffen, maar laten we het eerst eens met een simpele oplossing proberen.

@wantnl

De beste iPhone van dit jaar 🔥 #iphone #iphone15 #apple #smartphones #techtok

♬ original sound – WANT

Laat de batterij van je iPhone 15 Pro langer meegaan

Een simpele aanpassing in je instellingen kan al veel batterij besparen. En dat is fijn, want des te minder je de telefoon hoeft op te laden, des te beter het is voor je algehele batterijconditie. De iPhone 14 Pro kwam dit jaar negatief in het nieuws omdat de batterijconditie te snel afnam. Bij sommige gebruikers is binnen een jaar 10 procent van de maximale laadcapaciteit op de batterij verdwenen.

Het is dus goed om zuinig met de batterij van je iPhone Pro om te gaan. Dat betekent dat je wellicht wat inlevert in prestaties van het toestel, maar er niet meteen heel veel van zal merken. Een functie van de Pro waarmee je dat kan doen is bijvoorbeeld ProMotion.

Zo pas je dit simpel aan

Hoewel ProMotion dus een handige functie is, kun je ‘m ook aanpassen op de iPhone 15 Pro. Ideaal als je de batterijduur verkiest boven een iets soepeler lopend scherm.

Er is namelijk een mogelijkheid om de verversingssnelheid te limiteren tot 60 Hz in plaats van 120 Hz. Hiermee blijft de snelheid dus variabel, maar heb je een lager maximum, wat goed is voor de batterij.

Animaties verlopen wellicht iets minder soepel, maar de praktijk leert dat je ogen hier vrij snel aan wennen. Wel is het verstandig om het maximum van 120 Hz wel gewoon te gebruiken als je aan het gamen bent.


Om deze functie in te schakelen, ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Bewegen. Als je helemaal naar onder scrolt, zie je het vakje “Beperk snelheid.” Vink deze aan en je bespaart op je batterij.

Hoewel we de iPhone 15 Pro in dit artikel als voorbeeld geven, is het goed om te weten dat het ook op oudere modellen werkt. Denk aan de iPhone 13 Pro (Max) en iPhone 14 Pro (Max).

Actieknop van iPhone 15 Pro kan op deze manier meer taken uitvoeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen