Gamers met PlayStation of Xbox vol verbazing door waanzinnige batterijtip

Gadgets Lucas van de Wetering 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie een PlayStation of Xbox in huis heeft weet dat de batterij van de controller snel leeg kan zijn. Maar dat is, klaarblijkelijk, met een simpele tip op te lossen.

Draadloze controllers zijn misschien wel de beste uitvinding in de gamewereld. Zo zit je niet meer vast aan je PlayStation of Xbox-console terwijl je aan het spelen bent. Toch zijn er ook wel wat irritatiepunten aan deze draadloze controllers.

Het grootste nadeel aan de draadloze PlayStation- en Xbox-controllers is de batterij. Een PlayStation DualSense controller gaat 12 uur mee voordat hij weer moet opladen. Een Xbox-controller gaat zolang mee als de AA-batterijen dat toestaan. Maar een gamer op Reddit lijkt een oplossing gevonden te hebben voor deze korte batterijduur.

De batterij-oplossing voor PlayStation en Xbox

Al lijkt een controller in het begin best lang mee te gaan, wordt de batterij alleen maar slechter naarmate tijd verstrijkt. En bij de Xbox controller ligt het er ook nog aan welk merk AA-batterijen je koopt. Toch lijkt er nu een oplossing voor PlayStation- en Xbox-gamers.

Een gamer heeft zijn oplossing voor het batterijprobleem gedeeld op Reddit, en het is makkelijker dan je denkt. Je kan namelijk een goede powerbank verbinden met je controller. Sommige powerbanks gaan namelijk wel dagenlang mee, dat is stukken beter dan de paar uur van je PlayStation-controller.

Gamers met PlayStation of Xbox vol verbazing door waanzinnige batterijtip
Xbox Series X controller (Afbeelding: Microsoft)

Door een powerbank te gebruiken is je controller constant aan het opladen. Zo is je PlayStation- of Xbox- controller bedraad, zonder dat je de vrijheid van een draadloze controller verliest. Ook ben je zo minder geld kwijt aan nieuwe batterijen kopen voor je Xbox-controller.

Reacties van andere gebruikers

Deze oplossing kreeg best wat positieve reacties van andere Reddit-gebruikers. Zo werd het idee door meerdere mensen geniaal genoemd en heeft de post ook veel upvotes gekregen. Meerdere PlayStation- en Xbox-gebruikers lieten weten dat ze zeker gebruik gaan maken van de tip.

Toch waren er ook een aantal gebruikers die de tip niet ideaal vonden. Zo vonden een aantal mensen dat oplaadbare batterijen een beter oplossing waren voor Xbox-controllers. Wel vonden mensen het een slim idee als je het moest doen met wat de originele schrijver al thuis had liggen.

De powerbank-oplossing van de Reddit-gebruiker is zeker handig als je een snelle oplossing wilt of geen batterijen wil moeten vervangen. Xbox-gebruikers kunnen er ook nog over nadenken om oplaadbare batterijen aan te schaffen, maar PlayStation-gebruikers hebben hier niet zoveel aan.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen