Hoe je de iPhone 15 sneller op kan laden dan dat Apple zelf beweert

Smartphones Sam Dille 21 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

We hadden graag gezien dat Apple voor haar iPhone 15 had gewerkt aan een hogere oplaadsnelheid. Maar het mocht niet zo zijn. Ze hebben net als eerdere modellen een maximale laadsnelheid van 20W. Of kun je hem toch wél sneller opladen?

Er lijkt een manier te zijn waarop je de gloednieuwe smartphone van Apple nog sneller kunt opladen dan Apple beweert. Daar heb je wel een speciale oplader voor nodig.

Welke oplader werkt het beste voor je iPhone 15?

YouTuber Brandon Butch voerde een test uit om te onderzoeken wat voor soort lader het beste werkt voor een iPhone 15. Hij gebruikte de 5W-, 12W-, 20W- en 30W-laders die Apple verkoopt. De 5W is de standaard iPhone-oplader en de 30W-oplader is iets dat je normaal gesproken gebruikt voor een MacBook Air.

Butch gebruikte een apparaat om het vermogen voor elke oplader te meten terwijl hij de iPhone 15 oplaadde. Ook keek hij naar hoeveel warmte er van de smartphone en laders kwam.

Deze oplader komt als winnaar uit de test

De resultaten van de YouTuber zijn duidelijk. Om je iPhone 15 zo snel mogelijk op te laden, moet je een 20W- of 30W-oplader gebruiken. De iPhone 15 heeft twee uur en elf minuten nodig om van 0 naar 100 procent te gaan met een 30W-oplader. De 20W-variant heeft tien minuten extra nodig om de klus te klaren.

De 12W-oplader heeft meer dan vier uur nodig en je moet bijna zes uur wachten met een 5W-model. Aan de andere kant is het voordeel van het gebruik van de 5W- of 12W-oplader dat de iPhone niet zo heet wordt als bij snellere opladers.

In theorie zou het gebruik van opladers met een laag vermogen gezonder zijn voor je batterij. Maar het verschil is misschien niet merkbaar en niet de moeite waard.

Met dat alles in gedachten, is het slim om een 20W- of 30W-oplader te gebruiken.

@wantnl

De beste iPhone van dit jaar 🔥 #iphone #iphone15 #apple #smartphones #techtok

♬ original sound – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen