AI-gedreven iPhone 16 Pro heeft mogelijk beste accuduur ooit

Smartphones Mark Hofman 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 16 Pro en Pro Max krijgen naast AI-functionaliteiten ook een accuduur waar je u tegen zegt. Als we recente geruchten mogen geloven.

Apple brengt in september dit jaar weer vier nieuwe iPhone-modellen uit, waaronder de iPhone 16 Pro en Pro Max. Het duurt nog even voor we ze echt in handen hebben, maar de geruchtenmolen draait als een malle.

Met dank aan een Koreaanse-leaker genaamd yeux1122 (via Naver) krijgen we daardoor al een aardig beeld van wat deze Pro-toestellen precies te bieden hebben. Hou je vast, want AI en “de langste accuduur ooit” vliegen weer om de oren.

iPhone 16 Pro: AI en langste accuduur ooit

Ja, de nieuwe iPhone 16 Pro en Pro Max zullen hoogstwaarschijnlijk gedreven worden door AI. Nu gebeurt dit natuurlijk al een paar jaar in de vorm van verschillende optimalisaties en functionaliteiten, maar de grote trukendoos wordt mogelijk dit jaar pas  opengetrokken.

Net als bij de Samsung Galaxy S24 Ultra het geval is, zullen er verschillende exclusieve functies te vinden zijn in de topmodellen. Persoonlijk zie ik Apple ervoor aan om AI volledig achter Pro-slot en grendel te gooien.

Maak kennis met de eerste App Store-concurrent op de iPhone
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De iPhone 16 Pro Max wordt, volgens dezelfde bron, de Apple-smartphone met de meest imposante batterij. Of deze ook fysiek groter wordt, weten we niet, maar door een verbeterde efficiëntie kan dit de beste accuduur ooit opleveren.

Hierdoor zal de iPhone 16 Pro Max dus dé batterijkoning van dit jaar moeten worden. Klinkt misschien logisch, maar vorig jaar was dat zeker niet het geval. Het is de iPhone 15 Plus die geroemd wordt om zijn krankzinnige accuduur.

Een krankzinnig gerucht over de Plus

Er gaat nu zelfs een theorie rond dat Apple daar dusdanig van baalt, dat het Amerikaanse bedrijf de batterij van het Plus-model kleiner gaat maken.

Op X deelt het bekende account Majin Bu de mogelijke batterijcapaciteiten van de modellen van dit jaar. Daar is te zien dat de iPhone 16 Plus een 4006 mAh batterij zal krijgen, waar de 15 Plus op dit moment een 4383 mAh batterij heeft.

Met een 4676 mAh batterij zal Apple met de iPhone 16 Pro Max dus een aanzienlijk betere accuduur kunnen aanbieden.

Of dit gerucht ook waar is…. Ik betwijfel het.

Dit doet de iPhone 16 Pro mogelijk nog meer

Naast een grotere batterij en AI wordt de iPhone 16 Pro voorzien van een 6.3-inch OLED-beeldscherm en draagt de Pro Max een 6.9-inch OLED-beeldscherm. De afmetingen van beide toestellen blijven hetzelfde, maar de schermranden worden dunner.

Daarnaast komt er een nieuwe Capture-knop, 48-megapixel ultra-wide camera, 5X telefotolens en een Super Periscope Camera.

@wantnl

Je Apple iPhone 15 Pro heeft drie zichtbare lenzen, maar je kunt er zeven gebruiken. Alleen moet je wel even weten hoe 😉 #techtok #foryou #iphonetricks #iphone15pro #techtips #iphonetips #iphonehacks #iphonetipsandtricks

♬ origineel geluid – WANT

Apple voorziet de Pro-modellen van zijn nieuwe A18 Pro-chip. Deze gaat gepaard met 8GB werkgeheugen en tot 2TB opslagcapaciteit.

Uiteraard moet alle informatie met een flinke korrel zout genomen worden, gezien we het hier over geruchten hebben. Apple kan in de komende maanden nog wel aardig wat veranderen aan het model.

Meer interesse in wat je met het huidige Pro-model kunt doen? Check dan zeker even onze onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen