Wat de iPhone 16 mogelijk hetzelfde doet als die iPhone X uit 2018

Smartphones Lucas van de Wetering 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple is volop bezig met het ontwerp van de iPhone 16. Volgens een nieuw rapport lijkt het erop dat het bedrijf daarvoor teruggrijpt naar de iPhone X.

Voor de iPhone X moeten we alweer zes jaar terug in de tijd. Het was een bijzondere verschijning, aangezien het de eerste smartphone van Apple was met een volledig touchscreen. Toch lijkt uitgerekend dit toestel iets te hebben, wat we mogelijk bij de 16 terug gaan zien.

De iPhone 15-modellen hebben allemaal een vrij grote uitstulping aan de achterkant. Het zorgt ervoor dat de telefoon niet plat op tafel ligt ,als je ‘m op de achterkant legt. Wel zorgt deze uitgestoken camera voor hele mooie foto’s en video’s. Toch lijkt het dat de camera van de 16 een stuk minder gaat uitsteken dan zijn afgelopen paar voorgangers.

De camera voor de iPhone 16

Het bedrijf neigt op dit moment naar een verticale cameraopstelling voor de iPhone 16, voor één specifieke reden: spatial video’s voor de Apple Vision Pro. De 16 zou de eerste Apple-smartphone zijn met een verticale cameraopstelling sinds de 12. Bij de iPhone 13 stapte Apple namelijk over op een diagonale opstelling om ruimte te maken voor de sensor en het beeldstabilisatiesysteem.

Om toch die ruimte te hebben zou Apple wellicht een dunnere cameramodule kunnen leveren, wat veel mensen wel goed in de oren klinkt.

iPhone 16 prototype
(afbeelding: MacRumors)

Nu de Vision Pro te koop is, wil Apple dat je er ook speciale video’s voor kunt maken met. Op dit moment zijn de iPhone 15 Pro en Pro Max de enige Apple-smartphones die spatial video’s ondersteunen. Dit komt door de opstelling van de camera’s. De 15 pro heeft namelijk drie camera’s aan de achterzijde, waarvan twee een verticale opstelling hebben.

Apple wil ervoor zorgen dat elke iedere nieuwe iPhone de spatial videofunctie gaat ondersteunen. We kunnen dus verwachten dat ook de basis iPhone 16 een verticale cameraopstelling zal hebben.

Dunnere cameramodule

Mac Rumours maakte modellen van uitgelekte schema’s van de iPhone 16. Op die afbeelding zit de flitser bijvoorbeeld niet in de cameramodule, maar er juist naast.

Toch is het nu vooral gissen, omdat Apple nooit iets prijsgeeft voorafgaand aan de release. Daarnaast heeft Apple nog genoeg tijd om dingen aan te passen aangezien, de productie van de iPhone 16 nog niet is begonnen. Afwachten dus!

Hoe je WhatsApp, Telegram en Signal in één app kunt gaan gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen