Stervende kinderen maken van Sonic The Hedgehog 3 mogelijk een grimmige bende

Films & Series Lucas van de Wetering 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Met steeds meer informatie over Sonic the Hedgehog 3, wordt de kans groter dat Shadow in de film zit. De film krijgt daarmee een duistere toon.

Sonic the Hedgehog 3 moet nog uitkomen, maar veel fans zijn enthousiast omdat een nieuw personage zijn opwachting lijkt te maken: Shadow. Maar dat betekent ook dat we een belangrijk en duister moment van zijn verhaal te zien zullen krijgen.

Dit wordt ondersteund door de recente cast-nieuwtjes van Sonic the Hedgehog 3. Zo hebben we geleerd dat Jim Carrey terugkomt als Dr. Robotnik. Maar ook actrices Krysten Ritter en Alyla Browne komen de cast versterken. Laatstgenoemde heeft de kans een belangrijke rol te spelen in de duisternis van Sonic the Hedgehog 3.

De oorsprong van Shadow

De derde film in de Sonic-trilogie lijkt grotendeels gebaseerd te zijn op het spel Sonic Adventure 2. In dit spel heeft Shadow een grote rol. Vijftig jaar voordat het centrale verhaal van Sonic Adventure 2 begint, is Gerald Robotnik, de opa van Dr. Robotnik, bezig met een experiment: het maken van de ultieme onsterfelijke levensvorm, Shadow. Hij voert zijn experiment uit in een ruimtestation boven de aarde, waar hij verblijft met zijn ongeneselijk zieke kleindochter Maria.

Geralds plan was om deze onsterfelijkheid door te geven aan Maria en de rest van de mensheid. Maar wanneer het leger dit te horen krijgt, bestormt ze het ruimtestation. De soldaten vermoorden iedereen daar, onder andere Maria. De enige overlevende is Shadow.

Maria kan, vlak voordat ze sterft, nog net Shadow redden door hem in een escape pod naar de aarde te sturen. Het moment dat Maria wordt doodgeschoten is duidelijk te zien in het Sonic-spel waarop de film gebaseerd is.

Keuzes in Sonic the Hedgehog 3

We weten nu dat Shadows verhaal dus redelijk duister is. Maar zullen we dit ook echt zien in de film? Allereerst, nog niets is zeker, maar toch lijkt de kans wel groot. Ten eerste is het een superbelangrijk deel van Shadows karakter. Hij verwoest bijna de aarde doordat hij wraak wil nemen op de dood van Maria. Haar dood maakt hem wie hij is. Dus zonder Maria’s dood in Sonic the Hedgehog 3, is Shadow niet Shadow.

Ook geeft de cast hints naar Maria. Zij is in de Sonic-games een jong blond meisje. En laat dat nou net zo zijn bij Alyla Browne, waarvan recentelijk onthuld is dat ze in de film zit. De fans van Sonic gaan op dit moment helemaal los online, want ze willen graag Shadow in de film zien, maar dat betekent dat er een kind sterft op het grote scherm. En een kind dat sterft in een film gericht op kinderen en jongeren, is riskant.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de beslissing die Paramount gaat nemen in Sonic the Hedgehog 3. Gaan ze de dood van een kind laten zien op het witte doek, of kiest de studio ervoor om Shadows verhaal minder heftig te maken. Bij beide opties is er in ieder geval een grote kans op kritiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen