iPhone en Android: 7 apps die iedere smartphone standaard moet hebben

Apps Sam Dille 22 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

De Play Store van Android en de App Store van iPhone zitten vol met geweldige apps. Maar dat is ook meteen een nadeel. Het zijn er zo veel, dat je vast bijna niet weet waar je moet beginnen.

Herkenbaar toch? Daarom heeft WANT 7 apps voor je klaarstaan die je standaard op je Android of iPhone moet hebben geïnstalleerd. Ze maken je online-leven namelijk een stuk leuker en makkelijker.

7 Android- en iPhone-apps die je niet kunt missen

Of je nu je telefoon gebruikt om te mailen, op social media te scrollen of om je hersenen te trainen: voor elke smartphone-gebruiker is er wel een leuke app te vinden. Check daarom zeker even deze lijst!

1. IFTTT

IFTTT staat voor: If This Then That. De app is een snelle en makkelijke manier om je favoriete apps en apparaten te automatiseren binnen een paar klikken. Je kunt daarnaast verschillende webservices, applicaties en apparaten van iPhone en Android met elkaar verbinden.

Wat je bijvoorbeeld met hulp van IFTTT kunt doen is het inschakelen van je huislichten op afstand, automatische sms-berichten sturen en een dagelijkse melding van het weerbericht krijgen. De app ondersteunt onder andere: Spotify, YouTube, Philips Hue, Google en Facebook. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus het is zeker de moeite waard om deze IFTTT even te checken.

Download de app hier

2. Pocket Casts

Pocket Casts is een hele veelzijdige podcast-app voor Android en iPhone. Bij deze app kun je een hele hoop lekkere functies verwachten en een geweldig aanbod aan podcasts. Dankzij de simpele interface zijn je favoriete afleveringen altijd binnen handbereik en je kan afleveringen filteren op specifieke onderwerpen. Zo kun je snel en eenvoudig afleveringen vinden zonder eindeloos te hoeven scrollen.

Download de app hier

En check natuurlijk even onze eigen podcast.

3. InShot voor iPhone en Android

InShot is een krachtige foto- en video-editor waarmee je de beelden kunt bijsnijden, splitsen en samenvoegen. De app heeft heel veel leuke tools om je foto of video mee te versieren. je hebt keuze uit: geanimeerde stickers, tekst- en glitch-effecten en vervaagde achtergronden.

Download de app hier

4. Notion

Met hulp van Notion kun je van al jouw taken heel overzichtelijk organiseren. De iPhone-app heeft een persoonlijk dashboard dat je een overzicht geeft van alles waar je aan hebt gewerkt en wat je nog moet doen. Je kunt het dashboard helemaal naar wens organiseren en je kunt notities doorsturen naar collega’s. De kans dat je met Notion nog een deadline mist, is heel erg klein.

Download de app hier

5. OneSec

In de snelle wereld van social media kan het soms geen kwaad om even diep adem te halen en een momentje van rust te pakken. Dat is precies waar One Sec voor is gemaakt. De iPhone-app dwingt je om af en toe adem te halen.

Nadat je adem hebt gehaald verschijnt er een pop-up scherm met de vraag of je de app wel echt wil openen. Je kunt dan de keuze maken om door te gaan of om de app af te sluiten. Dit maakt het een stuk moeilijker om eindeloos door je social media te scrollen. Na verloop van tijd zal dit je heel erg helpen tegen social media-verslaving, waardoor je meer tijd hebt voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Download de app hier

6. Unroll.me

Unroll.me is een geweldige app voor iPhone en Android waarmee je jouw inbox efficiënt kunt opruimen. Het enige dat je hoeft te doen, is de e-mails selecteren die je wilt bewaren en je afmelden voor de rest. Vervolgens verzamelt Unroll.me alle e-mails in een overzicht, zodat je makkelijk kunt zien welke e-mails je aandacht nodig hebben en welke niet. Deze app is perfect voor iedereen die zijn inbox wil opruimen, maar te weinig tijd of zin heeft.

Download de app hier

7. Elevate voor iPhone en Android

Elevate is een leuke app om je hersenen mee te trainen voor Android- en iPhone-gebruikers. De app heeft meer dan 40 games die zijn ontworpen om je hersenen op verschillende gebieden te prikkelen. Denk aan: wiskunde, lezen, schrijven, problemen oplossen. De games zijn gepersonaliseerd, zodat je de game op jouw niveau speelt. De app biedt ook een dagelijkse quiz om je voortgang bij te houden en om ervoor te zorgen dat je elke dag nieuwe dingen leert. En als je tegen de muur loopt, is er altijd een hulplijn beschikbaar om online mee te chatten.

Download de app hier

5 redenen waarom iOS beter is dan Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen