De beste Android en iPhone-apps voor in je elektrische auto in 2024

Apps Sam Dille 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Rijden met een elektrische auto kan soms een uitdaging zijn. Deze Android- en iPhone-apps wil je op je smartphone hebben staan voordat je de weg opgaat.

Voor beginnende rijders is een elektrische auto soms best even wennen. Omdat een EV iets anders werkt dan een benzineauto is het niet gek dat je soms wat fouten maakt. Gelukkig zijn er genoeg Android- en iPhone-apps die je hierbij kunnen helpen.

Wij hebben een paar van die apps voor je verzameld en op een rijtje gezet. Van het vinden van laadstations tot het inplannen van een route. Hopelijk maken ze jouw ritjes net wat makkelijker.

Deze iPhone en Android-apps wil iedere bestuurder van een elektrische auto hebben

Elektrisch rijden wordt nog aangenamer als je je nergens zorgen over hoeft te maken. Met deze iPhone en Android-apps worden een paar vervelende taken van je overgenomen, zodat je nog meer kunt ontspannen tijdens het rijden in een elektrische auto.

#1 Plugshare: vind overal een laadpunt voor je elektrische auto

Rijd je met een elektrische auto, dan is het vinden van een oplaadpunt altijd een uitdaging. Want je hebt nog niet overal de mogelijkheid tot opladen. Plugshare is hét platform dat je nodig hebt om een oplaadpunt te vinden.

Tesla Batterijen elektrische auto's
Tesla laadpaal (Afbeelding: Tesla)

De iPhone en Android-app richt zich op het vinden en delen van oplaadpunten voor EV’s. Plugshare biedt gedetailleerde informatie over verschillende oplaadpunten, zoals de locatie, beschikbaarheid, type oplader, kosten en beoordelingen van andere gebruikers.

#2 ChargePoint: opladen via een app?!

ChargePoint biedt gebruikers een uitgebreid netwerk van oplaadpunten. Zowel voor thuisgebruik als op openbare locaties zoals parkeergarages, winkelcentra, en langs snelwegen.

Met de Android- en iPhone-app kun je oplaadpunten vinden, hun beschikbaarheid controleren en kosten bekijken. Het beste is dat je via de app ChargePoint ook oplaadsessies kan starten en stoppen. Het platform geeft realtime updates over oplaadplekken en geeft je notificaties als er oplaadpunten beschikbaar zijn.

#3 EasyPark: met deze iPhone en Android-app vind je overal een prettige parkeerplek

Naast het vinden van een laadstation is het ook altijd handig om een parkeerplek bij de hand te hebben voor je elektrische auto. EasyPark kan je daarbij helpen. De app maakt het makkelijk om een parkeerplek te vinden, te betalen en te beheren.

Een van de beste apps om een parkeerplek te vinden?
Genoeg plek (Afbeelding: Pexels)

De app is ontworpen met een gebruiksvriendelijke interface en helpt je stress en gedoe rond parkeren te voorkomen. Je kunt de app wereldwijd gebruiken, dus hij is ook ideaal voor op vakantie.

#4 Google Maps: nu nóg beter voor de elektrische auto

Google Maps is de gouden standaard als het gaat om kwalitatieve navigatie. Niet alleen voor automobilisten maar ook voor wandelaars, fietsers en gebruikers van het openbaar vervoer.

Google heeft sinds kort een aantal handige functies toegevoegd voor mensen met een elektrische auto. Google Maps geeft bijvoorbeeld je geschatte batterijniveau weer als je op je bestemming aankomt. Zo kun je makkelijk een volgende trip plannen. En als je niet genoeg batterij hebt, stelt de iPhone en Android-app zelfs voor om een laadstop toe te voegen.

#5 Waze: voorkom dat je in een vervelende file terechtkomt

Waze is enorm populair bij zowel benzineauto- als EV-rijders vanwege het gebruiksgemak en de updates van de community. Chauffeurs kunnen via de iPhone- en Android-app informatie delen over onder andere het verkeer, wegcondities, ongelukken en flitsers. Dat allemaal om je te helpen om files te ontwijken.

De beste Android en iPhone-apps voor je elektrische auto in 2024
Dat ongemakkelijke moment dat je gewoon naar huis wil (Afbeelding: Unsplash)

Goed nieuws voor Tesla-eigenaren: er is een speciale Tesla Waze-website waarmee je Waze rechtstreeks op je Tesla-scherm kunt gebruiken.

#6 ElectricRoutes: de Android- en iPhone-app waarmee je langere ritten kunt inplannen

Deze app is ideaal voor wie met een elektrische auto de grens overgaat. Voer eenvoudig de gegevens van je EV en je vertrek- en eindpunt in. De app berekent vervolgens je route inclusief de benodigde laadstops, zodat je precies weet waar je kunt opladen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over je actieradius.

Gestrand met je elektrische auto? Zo veel kost een lege accu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen