Lord of the Rings: Alle films en series die op dit moment in ontwikkeling zijn

Films & Series Rik Claessen 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Er komen een boel nieuwe films en series aan van Lord of the Rings. Van anime tot een compleet nieuwe trilogie: wij kunnen niet wachten.

Love it or hate: de films van Lord of the Rings zijn een van dé meest invloedrijke fantasieverhalen aller tijden. Om nog maar te zwijgen over wat de oorspronkelijke boeken van J.R.R. Tolkien hebben betekend voor het fantasiegenre. De meeste van zullen daarom ook erg bekend zijn met de drie films van zo’n twintig jaar geleden.

Sinds de trilogie uit begin 2000 hebben we lange tijd niets gezien van Lord of the Rings. Totdat Amazon Prime Video met The Rings of Power kwam. Een serie die niet al te enthousiast werd ontvangen. Maar geen zorgen: er komen een aantal nieuwe films en series van Lord of the Rings uit die je niet wilt missen.

Deze films en series van Lord of the Rings zijn in productie

Van een spin-off over de Rohirim, de machtige paardenkrijgers, tot compleet nieuwe speelfilms. Deze films en series van Lord of the Rings komen eraan.

The Rings Of Power Seizoen 2 | 29 augustus, 2024

Het was te verwachten dat Prime Video het niet bij één seizoen zou laten van The Rings of Power. Het eerste seizoen was de duurste serie ooit gemaakt en het lijkt erop dat ook seizoen 2 een aardig budget heeft.

We weten nog niet precies waar seizoen 2 om zal draaien, maar aangezien Sauron aan het einde van seizoen 1 aardig wat problemen veroorzaakte kunnen we het wel een beetje raden. De trailer laat trouwens ook al het een en ander doorschemeren.

The Lord Of The Rings: The War Of The Rohirrim | 13 december 2024

De Rohirrim, de machtige krijgers te paard uit Rohan krijgen een eigen film. En wat voor een: het wordt een anime. Zo heel gek is dat niet. Een aantal jaar terug zagen we ook een spin-off van The Witcher in animevorm. het verhaal van The War Of The Rohirrim zal zich afspelen vóór de bekende filmtrilogie van Peter Jackson.

Nog niet helemaal overtuigd? Graag herinner ik je aan misschien wel dé beste scene uit de trilogie van Peter Jackson waarin de Rohirrim het slagveld rondom Minas Tirith bestormen. Als de anime ook maar een beetje in de buurt komt van dit spektakel, dan wordt het een hele succesvolle film.

(afbeelding: New Line Cinema)

The Lord Of The Rings: The Hunt For Gollum | 2026

Gollum heeft het laatste tijd een beetje zwaar te verduren. Een poos terug kwam er een game uit over dit iconische personage. Helaas is het spel mogelijk de slechtste game ooit gemaakt. We hebben meer hoop voor deze nog mysterieuze film over het schepsel.

Dat is grotendeels te danken aan Andy Serkis. Deze acteur speelde Gollum ook al in de originele trilogie en nu keert hij dus terug. Andy Serkis is groot fan van de werken van J.R.R. Tolkien. Zo spreekt hij regelmatig luisterboeken in van Tolkien. Helaas weten we nog niks over het plot van The Hunt For Gollum, maar als het aan Andy Serkis ligt wordt het een topfilm.

Lord of the Rings: Alle films en series die op dit moment in ontwikkeling zijn
(afbeelding: New Line Cinema)

Nieuwe Lord of the Rings-trilogie | TBA

De films gemaakt door Peter Jackson zijn al meer dan 20 jaar oud. Desondanks blijven de films tot op vandaag de dag nog erg relevant. Zowel in montage als in kwaliteit. Nu heeft Warner Bros. bevestigd dat ze gaan samenwerken met New Line Cinema om compleet nieuwe films van Lord of the Rings te maken.

New Line Cinema was betrokken bij de trilogie van Peter Jackson. Volgens Warner Bros. zullen de nieuwe films volledig de boeken volgen, net als met de trilogie uit 2000. Het lijkt erop dat ze de originele drie boeken van Tolkien opnieuw gaan verfilmen, maar het zou zomaar kunnen dat een ander boek de hoofdrol krijgt.

Lord of the Rings: Alle films en series die op dit moment in ontwikkeling zijn
(afbeelding: New Line Cinema)

Spider-Man meets Lord of the Rings in bizarre nep-trailer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen