Lord of The Rings serie voorzien van Game of Thrones schrijver

Tech Martijn Pijnenburg 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Of je nou wel of niet naar Game of Thrones hebt gekeken, het zal je vast niet ontgaan zijn dat vele kijkers ontevreden waren over het afsluitende seizoen. Er zijn zelfs fans die eisen dat de zes afleveringen compleet herschreven zullen worden. Toch is een van de schrijvers gevraagd om mee te werken aan Amazon’s aankomende Lord of the Rings serie.

Lord of The Rings serie

Ondanks dat Game of Thrones schrijver George R.R. Martin ongetwijfeld een genie is, zouden zijn boeken er zonder Lord of The Rings heel anders hebben uitgezien. Het is daarom ook interessant dat Amazon momenteel bezig is met een zeer ambitieus project rondom deze klassieke fantasyreeks.

Het gaat hier om een geheel nieuwe serie die zich in de wereld van Lord of The Rings zal afspelen. Er zijn nog weinig details bekend, maar we weten nu wel dat Game of Thrones schrijver Bryan Cogman zijn medewerking gaat verlenen.

Voordat je nu weer een petitie wilt gaan tekenen is het belangrijk om te weten dat het hier niet om de beruchte D.B. Weiss en David Benioff gaat. De twee mannen die volgens veel kijkers Game of Thrones zouden hebben verpest, zijn dus niet bij dit Lord of The Rings project betrokken.

Desondanks heeft Bryan Cogman wel degelijk aan het achtste seizoen meegewerkt. Hij was verantwoordelijk voor het script van de tweede aflevering, genaamd ‘A Knight of the Seven Kingdoms’. Daarnaast heeft hij nog zo’n 10 andere afleveringen voor de populaire hitserie geschreven.

Star Wars x Game of Thrones

De eerdergenoemde D.B. Weiss en David Benioff mogen dan niet bij Lord of The Rings betrokken zijn, ze zullen wel verantwoordelijk zijn voor de toekomst van de Star Wars franchise. Disney heeft na het aankomende The Rise of Skywalker namelijk drie films gepland die door hen geschreven zullen worden.

Gezien de kritiek op Game of Thrones vinden veel Star Wars fans het geen prettig idee dat hun geliefde franchise nu in handen is van deze twee heren. Al zegt het feit dat je niet iedere Game of Thrones kijker kunt plezieren (wat eigenlijk niemand kan) nog niks over je schrijfkunsten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen