Booby Trap je iPhone of Android om te zorgen dat hij niet gestolen wordt

Smartphones Sam Dille 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je net een gloednieuwe iPhone of Android hebt gekocht, dan wil je die ongetwijfeld zo goed mogelijk beschermen tegen slinkse dieven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze tips kunnen je er vast bij helpen.

Laten we eerlijk zijn. Er is geen gouden regel die jouw telefoon altijd en overal kan beschermen tegen diefstal. Toch zijn er genoeg trucjes die je kunt toepassen om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken. Met goede Booby Traps kun je dieven zelfs afschrikken. Maar hoe doe je dat precies?

Bescherm je iPhone of Android met hulp van deze Booby Traps

Naast Booby Traps kan het ook handig zijn om goed te letten op je iPhone of Android. Denk goed na over waar en wanneer je jouw smartphone in het openbaar oppakt. Vooral als je een nieuw of duur model hebt.

Wordt je telefoon gestolen, neem dan zo snel mogelijk contact op met je provider om te voorkomen dat je betaalt voor oproepen of andere diensten die de dief probeert te gebruiken. En vergeet natuurlijk niet om aangifte te doen bij de politie.

#1 Koop een iPhone- of Android-hoesje met een polsband

Deze simpele, maar super effectieve techniek om dieven af te schrikken, kan je ook nog aan het lachen maken. Een hoesje met polsband maakt het bijna onmogelijk voor dieven om je iPhone of Android vlug uit je handen te gissen. Zodra een dief je telefoon pakt, en merkt dat ‘ie aan je pols vast zit, schrikt hij zich natuurlijk dood. En dan zie je die dief vast nooit meer terug.

Booby Trap: hoesje met polsband
Een hoesje met een polsband. (Afbeelding: SHEIN)

#2 Antidiefstal-apps voor je iPhone of Android

Een andere manier om een dief de stuipen op het lijf te jagen, is een goed alarm. Er zijn genoeg goede apps die je daarbij kunnen helpen. Ze zorgen ervoor dat je smartphone een hard geluid maakt, zodra iemand een poging tot diefstal doet. De bewegingsgevoeligheid en het geluid van het alarm kun je naar wens aanpassen. Je wilt immers niet dat er een alarm afgaat elke keer als je jouw smartphone oppakt. Wij raden je Anti-diefstal alarm aan voor de iPhone en Diefstalalarm voor Android-gebruikers.

#3 Traceer je smartphone als het toch misgaat

Als je jouw smartphone niet hebt kunnen beschermen met bovenstaande Booby Traps, dan wil je hem vast zo snel mogelijk terugvinden. Apple-gebruikers kunnen hier een ingebouwde ‘Zoek mijn iPhone’-applicatie voor gebruiken. Dankzij de app kunnen gebruikers hun apparaat op afstand traceren, geluid laten spelen of vergrendelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een iCloud-account hebt en je locatie aan hebt staan.

Zoek mijn iPhone
Vind makkelijk en snel je smartphone terug. (Afbeelding: Apple)

Android heeft eenzelfde soort systeem. Het werkt alleen net even iets anders. Dat hebben we voor je uitgelegd in dit artikel.

Hoe jij je verloren Android-smartphone snel weer terug kunt vinden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen