Vergeet je iPhone of Android-telefoon als jij vanaf nu de weg moet weten

Apps Dennis Mons 19 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Navigatie is anno 2023 echt onmisbaar. Van ‘klassieke’ wegwijzers als Garmin en TomTom tot je iPhone of Android-telefoon: de papieren kaart is onnodig geworden. Sterker nog: ook die eerder genoemde hardware is nu ingehaald door de smartwatch.

Je kunt nu met een gerust hart je telefoon in de tas laten zitten als je op pad gaat. De smartwatch, zoals een Android-horloge of de Apple Watch hebben die taken op uitstekende wijze overgenomen. Perfecte navigatie om je pols dus.

iPhone en Android zijn qua navigatie overbodig

De smartwatch zoals die van Apple is voor degenen die er één hebben bijna onmisbaar. Het houdt belangrijke zaken bij als je hartslag, hoeveel beweging je krijgt, welke muziek je speelt en je kunt er zelfs makkelijk mee betalen.

Een van de tofste ontwikkelingen is echter navigatie. Zo is een smartwatch makkelijk te koppelen aan je iPhone of Android via Bluetooth en zijn apps als Apple Kaarten en Google Maps gewoon vanaf je horloge te bedienen.

Sterker nog: smartwatches zijn vandaag de dag in staat om je met je route te helpen zonder verbonden te zijn aan een smartphone. Daarvoor moet je overigens wel een smartwatch hebben waar een SIM-kaart in past.

Horloge maakt het makkelijker voor iPhone- en Android-gebruikers

Het instellen van een route op een smartwatch is een eitje. Als voorbeeld nemen we de Apple Watch. Ga simpelweg naar de Apple Kaarten-app door het kroontje in te drukken.

Daar vind je een kaart en kan je handmatig op een locatie drukken om te zien hoe je er komt. Ook krijg je een lijst van locaties te zien waar je al eens naar gezocht hebt, of die je hebt ingesteld, zoals Thuis of Werk.

apple watch navigatie iPhone andoid
Handige functies om locaties op te slaan. (Afbeelding: Apple)

Daarna kies je eenvoudigweg je transportmiddel: wandelen, OV, auto of fiets.

apple watch navigatie iPhone andoid
Kies je transport. (Afbeelding: Apple)

 

Overigens kan je ook Google Maps gebruiken, maar onze voorkeur gaat toch echt wel uit naar de Apple-versie omdat het zo fijn samenwerkt met de Apple Watch en de iPhone.

Garmin- en Android-horloges werken ook uitstekend

Eerder dropten we al de naam Garmin. Het is nog altijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van navigatie. Zij produceren vandaag de dag ook smartwatches die beschikken over GPS.

Om dit te gebruiken dien je op de knop rechtsboven te drukken. Hierdoor kom je in het hoofdmenu. Daar vind je de opties Kaart en Navigatie. Zoek rond op de kaart naar een locatie en druk wederom op de knop rechtsboven. Daarna kan je kiezen om naar die locatie te gaan, of de plek voor later op te slaan.

Google Maps verplicht op Android-klokjes

Mocht je bijvoorbeeld een Pixel Watch, Samsung Galaxy Watch, Fitbit Sense 2, of Fitbit Versa 4 hebben dan moet je sowieso gebruikmaken van Google Maps. Ook hiervoor geldt: als je een smartwatch hebt met een eigen internetverbinding is een telefoon niet nodig.

Navigatie instellen is ook hier heel simpel. Open de app op je horloge. Hier zie je opties voor je microfoon (kan je brullen waar je heen wilt), het toetsenbord en de kaartoptie zelf. Kies een plek en je horloge stelt je stap voor stap hoe je moet reizen.

Met andere woorden: je hoeft dus echt niet meer je telefoon uit je zak te halen om te zien waar je naartoe gaat. Natuurlijk klemmen veel mensen nog steeds liever hun smartphone op hun dashboard, maar voor wandelaars en fietsers is het checken van je route ideaal op je klokkie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen