Als de geruchten kloppen geeft de volgende iPhone ons precies wat we willen

Smartphones Mark Hofman 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Apple-leverancier TDK denkt een nieuwe batterij te hebben ontwikkeld die de gehele smartphonewereld voorgoed zal veranderen. Geeft jouw volgende iPhone precies wat je nodig hebt?

De iPhone 15 Pro is een geweldig toestel, maar ik merk dat de batterij niet echt indrukwekkend is. Aangezien we deze week naar CES 2024 gaan en lange dagen in Vegas maken, grijp ik graag naar de Pro Max. Maar in de toekomst zou dat dus niet meer nodig kunnen zijn.

Volgens Bloomberg heeft TDK een nieuwe batterij ontwikkeld die de levensduur van de batterij aanzienlijk kan verlengen. En dat, beste vrienden, is precies wat de markt nodig heeft.

De volgende iPhone biedt wat je nodig hebt

Een van de belangrijkste redenen om een nieuwe iPhone te kopen is waarschijnlijk de batterijduur. Tot nu toe heeft Apple op dit gebied niet echt veel baanbrekends gedaan. Toch zou het volgende grote ding op dit gebied wel eens gevonden kunnen zijn.

TDK is sinds de eerste helft van 2023 bezig met een nieuw type batterij met siliconen elektroden. Hierdoor kan een enkele batterij 10% meer lading vasthouden. De volledige potentie zou zelfs een groei van 40% kunnen zijn.

Je krijgt flink veel nieuwe emoji op je iPhone: dit zijn ze
(Afbeelding: Unsplash)

Terwijl Samsung en LG ondertussen werken aan hun eigen oplossingen, zoals solid-state-batterijen en sodium-ion-batterijen, kiest Apple voor een andere aanpak met TDK. Het gevecht tussen smartphones vindt dus plaats op het gebied van batterijen, en elk bedrijf bewapent zich met een unieke oplossing. Erg interessant.

Apple heeft een behoorlijke deal met TDK, dus de kans dat de iPhone zo’n batterij krijgt, is behoorlijk groot. Het is ook mogelijk dat producten zoals de Apple Vision Pro, of op zijn minst een afstammeling daarvan, er ook gebruik van zullen maken.

Niet de enige aanpak

Het is niet typisch voor Apple om slechts één aanpak te volgen. Hoewel de TDK-batterij veelbelovend lijkt te zijn, moet het resultaat nog worden bewezen. Apple houdt niet van gokken.

Leaker KosutamiSan bevestigt deze theorie. Er wordt beweerd dat Apple momenteel werkt aan andere technologieën, zoals een next-gen koelsysteem op basis van grafeen, om de koeling van de volgende iPhone optimaal te houden.

Daarnaast overweegt het Amerikaanse bedrijf ook het gebruik van metalen behuizingen voor de batterij om oververhitting te voorkomen. Of we deze technologieën ook daadwerkelijk zullen zien, zal de tijd ons leren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen