Nooit meer last van advertenties op YouTube dankzij deze iPhone-apps

Apps Sam Dille 29 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dankzij de groei van de online wereld hebben veel websites, games en streamingdiensten een nieuwe manier gevonden om inkomsten te genereren. En dat ook nog eens op een hele vervelende manier: gratis advertenties. De vervelende pop-ups lijken niet te vermijden, maar gelukkig bestaan er apps voor je iPhone die een uitweg bieden…

De zogeheten ‘adblockers’ implementeren kleine stukjes software in je browser, die ervoor zorgen dat de advertentie niet kan laden. Op die manier kun je jouw favoriete serie kijken of  iPhone-game spelen zonder gestoord te worden.

De beste adblockers voor je iPhone

Nu vraag je, je vast af: welke app moet ik dan hebben? Laat dat maar aan je vrienden van WANT over. Wij hebben 3 iPhone-apps geselecteerd die zonder problemen elke advertentie of pop-up kunnen blokkeren.

1. TotalAdblock

Deze app is een must have als je klaar bent met advertenties. TotalAdblock blokkeert gratis reclames die je tegenkomt op websites zoals YouTube en Instagram. Doordat de advertenties niet meer hoeven te laden worden de websites ook nog een stuk sneller. Bovendien kan TotalAdblock websites die malware verspreiden blokkeren. Hoewel het basisprogramma van deze iPhone-app gratis is, moet je een jaarabonnement kopen om toegang te krijgen tot alle premium-functies.

Download de app hier

2. 1Blokker

Deze web-extensie is krachtig én uniek. Het is een van de weinige tools tegen gratis reclame die speciaal is gemaakt voor iPhone- en Safari-gebruikers. De extensie kan dus niet gebruikt worden in een andere browser dan Safari. Het blokkeren van advertenties en cookies is zo gepiept. Je hoeft alleen de vakjes aan de kruisen met welke soort content je wilt blokkeren. 1Blocker is verkrijgbaar in twee soorten – en je raadt het vast al: gratis en betaald. De betaalde versie biedt totale firewallbescherming tegen in-app trackers, een whitelist-extensie en de optie om instellingen tussen iOS-apparaten te synchroniseren.

Installeer de extensie hier

3. Adlock voor iPhone

Dit is een krachtige adblocker die pop-ups, autoplay-advertenties en banners op Safari-sites en apps blokkeert. Deze iPhone-app maakt gebruik van filters, die bepalen wat je op webpagina’s ziet. Je kunt bijvoorbeeld aparte filters instellen voor pop-up beelden, advertenties en cookies. De ontwikkelaars van Adlock raden aan om drie tot vijf filters te gebruiken, maar je kunt er nog meer inschakelen in de instellingen van de app.

Download de app hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen