Zo sluit je apps op je iPhone (maar doe het vooral niet)

Smartphones Sam Dille 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Met elke iPhone kun je binnen 20 seconden apps afsluiten. Je kunt het alleen beter niet doen.

Je iPhone is de thuisbasis van tientallen apps voor dagelijks gebruik. Van het handige WhatsApp, tot apps die je helpen om stinkend rijk te worden. Toch weet nog niet iedereen hoe je ze na gebruik moet afsluiten.

Wij leggen daarom met alle liefde uit hoe je dat precies aanpakt. Maar of je er heel veel mee opsteekt, is nog maar de vraag. Want als het goed is, heb je de functie helemaal niet nodig.

Zo sluit je apps op een iPhone

Het sluiten van apps is een fluitje van een cent op elke iPhone. Je hebt niet meer dan 20 seconden nodig om het klusje te klaren. We leggen voor je uit hoe je het precies aanpakt.

Open eerst de ‘App Switcher’. Dit doe je door twee keer op de homeknop te drukken. Heb je een iPhone met Face ID, dan kun je omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm en halverwege stoppen. Veeg in de appkiezer naar links of rechts om de app te zoeken die je wilt sluiten. Veeg tot slot de app omhoog om het venster te sluiten.

apps in de App Store
Tijd voor een nieuwe applicatie? (Afbeelding: Unsplash)

Je zou misschien denken dat het goed is om je apps af te sluiten. De applicatie is dan niet meer actief, zodat je iPhone er minder energie aan hoeft te besteden. Maar gek genoeg is het sluiten van apps niet altijd goed voor de batterij van je telefoon. iOS is namelijk ontworpen om apps efficiënt te beheren, zelfs als ze op de achtergrond draaien.

Sterker nog: het sluiten en vervolgens weer openen van een app kan meer energie kosten dan het op de achtergrond laten draaien. Je hoeft apps op je iPhone dus niet vaak te sluiten, tenzij je specifieke problemen hebt. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over privacy van een bepaalde app of als een app vastloopt en slecht werkt.

Hoe kun je de batterij dan wel helpen?

Het sluiten van applicaties is dus niet per definitie een goede manier om je batterijduur te verlengen. Dus we moeten op zoek naar andere opties. We hebben er hieronder een paar voor je op een rij gezet:

  • Zet de helderheid lager
  • Gebruik de donkere modus
  • Zet pushnotificaties uit
  • Gebruik Siri zo min mogelijk
  • Zet je iPhone op ‘Niet storen’
  • Schakel je locatie uit

De temperatuur kan ook een grote invloed hebben op de batterij van jouw iPhone. Zorg er daarom voor dat je smartphone in de zomer niet te warm wordt. Je kunt onze tips vinden in onderstaand artikel.

Veel te warme iPhone of Android: wat doe je er tegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen