Deze legendarische 90’s serie van Stan Lee krijgt nu zijn eigen comics

Films & Series Lucas van de Wetering 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De iconische Stan Lee-serie Biker Mice from Mars uit de 90's krijgt een eigen comic. En de toon uit de serie blijft hetzelfde.

De 90’s was een goede tijd voor epische cartoonseries. In die tijd kwamen er iconische series uit zoals Teenage Mutant Ninja Turtles, Pokémon, The Powerpuff Girls en Transformers. Maar er kwam in rond deze tijd ook een vette serie van Stan Lee uit over motorrijdende muizen van de planeet Mars.

Deze serie, met de bijpassende naam Biker Mice from Mars, komt binnenkort terug voor een nieuwe serie. Alleen wordt deze serie geen cartoon, maar een stripboekenserie. En deze comics behouden het gevoel van de originele 90’s versie.

De Stan Lee-cartoon uit de 90’s

Biker Mice from Mars gaat, zoals de naam wel verklapt, over muizen die op motors rijden en van de planeet Mars komen. Het was in de 90’s een mega populaire superheldencartoon met drie seizoenen, en is gemaakt door Stan Lee. Het gaat over Throttle, Modo en Vinnie, drie muizen die door oorlog op Mars moeten vluchten en op aarde terecht komen.

Maar het niet de bedoeling om op aarde te landen. Terwijl ze vluchten van de Plutarkians die Mars aan het leegroven zijn van natuurlijke bronnen, wordt hun ruimteschip neergeschoten. Deze stort neer op aarde, maar dit komt best goed uit. Want op aarde zijn ze, net als op Mars, groot fan van motoren. Ook is aarde het volgende doelwit van Plutarkians, maar laten we eerlijk zijn; de 90’s muizen van Stan Lee geven meer om de vette motoren.

De comic-back

Nadat de laatste aflevering van de Stan Lee-serie Biker Mice from Mars uitkwam in 1996 hadden niet veel mensen verwacht dat we de muizen ooit opnieuw zouden zien, maar het gaat nu toch gebeuren. Ze komen terug in een stripboekenserie, waarvan het eerste deel uitkomt op 17 juli dit jaar. De 90’s-serie wordt herrezen door Oni Press.

Al was het verhaal van Biker Mice from Mars altijd best wel interessant, dit is nooit het beste ding geweest aan de serie. De Stan Lee-cartoon had een bepaald gevoel wat hij naar de tafel bracht. En als we de makers moeten geloven, komt dit gevoel zeker terug in de stripboekenserie. Het verhaal van de Biker Mice from Mars-comics gaat zich focussen op het verleden van de knagende motorbende.

Het is onverwachts dat de Biker Mice from Mars na meer dan 20 jaar weer terugkomen. Maar het is zeker welkom. Wel wordt het interessant om te zien hoe Oni Press de epische cartoons van Stan Lee uit de 90’s gaat vertalen naar een stripboek, maar het komt vast goed.

Documentaire of tutorial?: How to Rob a Bank is de nieuwste hit op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen