Hoe je Siri op je iPhone inruilt voor het geniale ChatGPT

Apple Sam Dille 9 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Siri is een prima assistent en doet werkelijk alles voor je. Toch kunnen we niet ontkennen dat de virtuele chatbot keihard is ingehaald door ChatGPT. Dankzij een nieuwe update kun je Siri op je iPhone voorgoed inwisselen voor de dienst van OpenAI.

Nu ChatGPT’s Voice-functie beschikbaar is voor alle gratis gebruikers, kun je Siri dumpen als stemassistent. Ten minste, als je een iPhone 15 Pro of Pro Max hebt.

De nieuwste smartphones van Apple hebben de mogelijkheid om de actieknop op een andere manier in te stellen. Via een nieuw menu kun je de knop gebruiken voor andere dingen en ook voor ChatGPT.

Functies op de actieknop van de iPhone 15

De actieknop van de iPhone 15 is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de camera openen, de zaklamp aanzetten, een spraakmemo opnemen of een app-snelkoppeling uitvoeren. Maar je kunt hem sinds kort ook instellen om ChatGPT te activeren.

Voorheen moest je betalen voor spraaktoegang in ChatGPT. Dat maakte het koppelen van de AI-service aan de actieknop vrij nutteloos. Nu de functie gratis is voor alle gebruikers is dat geen probleem meer. Dus je kunt Siri nu voor eens en voor altijd vervangen voor ChatGPT.

Actieknop van iPhone 15 Pro kan op deze manier meer taken uitvoeren
Daar is de actieknop! (Afbeelding: Apple)

Zo wissel je Siri in voor ChatGPT

Om dit te doen, ga je naar de instellingen. Scrol omlaag naar de categorie ‘Actieknop’. Druk vervolgens op de optie ‘Snelkoppeling’ en tik op de knop ‘Kies een snelkoppeling’. Zoek in de lijst met ondersteunde app naar ChatGPT. Op het vervolgmenu druk je op ‘Spraakgesprek starten’, om deze specifieke functie toe te voegen.

Houd er rekening mee dat je de Shortcuts-app op je iPhone moet hebben gedownload om dit uit te kunnen voeren. Als je hem nog niet hebt, dan kun je hem via deze link downloaden.

Zodra je de functie hebt ingesteld, houd je de actieknop ingedrukt om een spraakopdracht te geven aan ChatGPT. Je kunt precies dezelfde vragen stellen als je normaal gesproken aan Siri zou doen.

Meer apps ondersteunen de actieknop

ChatGPT is lang niet de enige app die de actieknop van de iPhone 15 Pro en Pro Max ondersteunt. Je kunt deze knop onder andere ook gebruiken voor het plaatsen van een Starbucks-bestelling, het Shazamen van een nummer of het maken van een nieuwe notitie.

@wantnl

Hoe je ChatGPT als alternatief voor Siri gebruikt op je iPhone 😍 #iphone #siri #chatgpt #techtips #iphonetips #iphonehacks #iphone15 #smartphones #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Maar het toevoegen van ChatGPT-ondersteuning is een van de betere opties. Omdat de chatbot je bijna overal mee kan helpen en op veel gebieden slimmer is dan Siri. Wat Siri wél goed kan is je helpen met het vinden van je geparkeerde auto. Benieuwd hoe? Je leest het in onderstaand artikel:

Hoe je met iPhone en Siri altijd je geparkeerde auto kan vinden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen