Hoe je iPhone je onderweg kan redden als je auto kapot is

Smartphones Jeroen Kraak 9 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Raak niet in paniek zodra je in de auto stapt en je dashboard allerlei lampjes in je gezichtsveld fietst. Dankzij iPhone weet je heel erg snel wat er aan de hand is.

Hoewel Apple eerder deze week iOS 17.1.1 uitrolde, zijn er nog steeds iOS 17-functies die we ontdekken. Zo heeft de iPhone dus een handige manier voor jou om te checken wat er mis is met je auto.

Je iPhone als monteur van je auto

De simpelste oplossing om te kijken wat er aan de hand is, is om in de handleiding van je auto te kijken. Toch kunnen we ons best wel voorstellen dat je die niet altijd bij je hebt. Sinds iOS 17 is je iPhone de beste kameraad. Deze heeft de functie Visueel opzoeken die je uit de brand helpt. Ik vertel je hoe die werkt.

Wel is er een nadeel: de functie werkt alleen in de Engelse, Duitse of Franse versie van iOS. Je zal dus eerst de taal van je telefoon moeten aanpassen. Dit doe je via Algemeen -> Taal en regio. Vervolgens voeg je Engels als taal toe en schuif je die helemaal naar boven.

Wat betekenen die symbolen op je dashboard precies?

Zodra je dat gedaan hebt kun je een foto maken van het dashboard van je auto. Het is belangrijk dat de achtergrond donker is, zodat de iPhone het dashboard ook goed kan lezen. Je wil dus niet dat de zon heftig weerkaatst wordt.

Vervolgens open je de afbeelding in de Foto-app en druk je op de i die je aan de onderkant van het scherm ziet. Als je iPhone al heeft herkend dat het een foto van het dashboard is, verandert dat icoontje in een stuurwiel.

iOS 17 nu al te gebruiken op je iPhone, maar hoe doe je dat?
iOS 17. (Afbeelding: Apple)

Zodra je daarop drukt krijg je allerlei informatie over de foto. Naast welke lens je gebruikt hebt, geeft de iPhone ook de optie Look Up Auto Symbol aan.

Siri geeft je na die handeling alle informatie die je nodig hebt. Het laat niet alleen zien wat een bepaald symbool betekent, maar verwijst je ook door naar een website die er nog meer informatie over kan geven.

Mocht er een monteur nodig zijn voor de situatie, weet je dankzij je iPhone in ieder geval wel waar je over praat.

Ook voor andere situaties beschikbaar op je iPhone

Overigens werkt de functie niet alleen voor problemen met je auto. Visueel Opzoeken kan ook informatie over andere onderwerpen voor je opzoeken.

Zo kun je een foto maken van een huisdier om erachter te komen wat voor soort het is. Ook is het mogelijk om een foto van je eten te maken, om zo ingrediënten en een recept te vinden. Een handige functie dus, die we hopelijk ook snel terugzien in de Nederlandse versie van iOS.

Batterij iPhone gaat dankzij simpele tips heel veel langer mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen