Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple brengt iOS-update zodat WiFi op je iPhone gewoon weer werkt

Met iOS 17.1.1 heeft Apple een nieuwe versie van het besturingssysteem van de iPhone uitgebracht. Dat mocht ook wel, want verschillende toestellen liepen tegen aardig wat problemen op.

Enkele weken geleden bracht Apple iOS 17.1 uit, die al enkele vervelende problemen verhielp. Denk bijvoorbeeld aan de opwarming van de iPhone en het ‘ingebrande scherm’. Toch waren nog niet alle bugs verdwenen, en daarvoor is iOS 17.1.1 uitgebracht.

Problemen opgelost met iOS 17.1.1

In iOS 17.1.1 heeft Apple een aantal nieuwe problemen opgelost. Een opvallende verbetering is dat je nu weer de iPhone 15 draadloos kunt opladen in een BMW. Eerder kon de telefoon oververhit raken en daardoor crashen.

Bij sommige auto’s waren er ook problemen met de NFC-chip. Na draadloos opladen in de auto konden sommige gebruikers niet meer via Apple Pay op de iPhone betalen. Ook dit is verholpen.

Maar zelfs als je geen BMW hebt, is iOS 17.1.1 de moeite waard om te installeren. Sommige gebruikers hadden bij eerdere versies nog last van problemen met de wifi-connectiviteit. Deze problemen zijn ook aangepakt in de nieuwe iPhone-update. Daarnaast is nog een ander probleem verholpen: bij sommige iPhone-eigenaren viel de smartphone midden in de nacht plotseling uit, wat natuurlijk niet handig is als je je telefoon als wekker gebruikt.

Een foutje dat je wellicht nog niet hebt opgemerkt op je iPhone is de weergave van sneeuw in de Weer-app. Ook dit is aangepakt, zodat je straks gemakkelijker kunt zien of het een witte kerst wordt.

Nieuwe functies op je iPhone met iOS 17.2

Voor echt nieuwe functies moeten we wachten op iOS 17.2. Bij deze versie krijg je toegang tot de Journal-app. Hiermee kun je een digitaal dagboek bijhouden met behulp van machine learning, die je suggesties geeft over waarover je kunt schrijven of welke foto je kunt plaatsen. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar helpt ook om je geestelijke gezondheid beter in kaart te brengen.

Leden van Apple Music kunnen ook een verrassing verwachten bij iOS 17.2. Het wordt dan mogelijk om op de iPhone een afspeellijst te maken samen met vrienden. Je kunt ze eenvoudig uitnodigen en zij kunnen liedjes toevoegen en verwijderen.

apple wwdc23 ios17 photos journal
Koester je mooiste momenten met Journal. (Afbeelding: Apple)

Er zijn ook nieuwe functies die naar iMessage komen. Ten eerste is er iMessage contactsleutelverificatie. Hiermee kun je handmatig verifiëren wie je berichten stuurt, wat de beveiliging van gesprekken met mensen in je contacten nog verder verbetert en voorkomt dat criminelen zich kunnen voordoen als bijvoorbeeld een vriend.

Daarnaast wordt het in iMessage mogelijk om straks te reageren op berichten met behulp van stickers of memoji.

De release datum van iOS 17.2 is nog niet bekend, maar naar verwachting zal deze later dit jaar plaatsvinden. iOS 17.1.1 is momenteel beschikbaar voor de iPhone XR en XS en nieuwer.

Batterij iPhone gaat dankzij simpele tips heel veel langer mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!